BBQ Fisk Tacos

5
0
BBQ Fisk Tacos

Grillad havsaborre som serveras i tortillabröd med guacamole, syrad rödkål och en smaskig pico de gallo, smarrigare än så kan det nästan inte bli. Fisk tacos blir allt mer populärt och vi är verkligen inte förvånade, det är en riktig höjdare! Tänk på att fisken inte behöver grilla särskilt länge och ett tips är att använda halster, det underlättar mycket när man ska vända fisken på grillen.

Skriv ut
BBQ Fisk Tacos

Ingredienser

4 portioner

Abborre

600 - 800 g
hel urtagen, fjällad havsabborre (1 urtagen abborre motsvarar 300-400 g)
-
havssalt
2 msk
olivolja

Rödkålssallad

1/2
strimlat rödkålshuvud
3/4 dl
äppelcidervinäger

Guacamole

2
avokado
2 msk
majonnäs
saften av 1/2
citron
1 krm
chilipulver
1/2 tsk
peppar
1/2 tsk
vitlökspulver
1/2 tsk
lökpulver
-
salt

Pico de Gallo

2 msk
grillsås (gärna churracso sause)
150 g
tärnade plommontomater
1/2
finhackad rödlök
2 - 3 msk
grovhackad koriander
1/2
finhackad röd chili
saften av 1
lime
-
salt och peppar

Till servering

6 - 8
tortillabröd

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på Churracso-såsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs

Recept och bild i samarbete med Hellmann´s.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3464 KJ / 828 kCal
Fett 40 g
Salt 5 g
Kolhydrater 60 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept