BBQ Fisk Tacos
Grillad havsaborre som serveras i tortillabröd med guacamole, syrad rödkål och en smaskig pico de gallo, smarrigare än så kan det nästan inte bli. Fisk tacos blir allt mer populärt och vi är verkligen inte förvånade, det är en riktig höjdare! Tänk på att fisken inte behöver grilla särskilt länge och ett tips är att använda halster, det underlättar mycket när man ska vända fisken på grillen.
Ingredienser
4 portioner
Abborre
600 - 800 g hel urtagen, fjällad havsabborre (1 urtagen abborre motsvarar 300-400 g)
havssalt
2 msk olivolja
Rödkålssallad
1/2 strimlat rödkålshuvud
3/4 dl äppelcidervinäger
Guacamole
2 avokado
2 msk majonnäs
saften av 1/2 citron
1 krm chilipulver
1/2 tsk peppar
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk lökpulver
salt
Pico de Gallo
2 msk grillsås (gärna churracso sause)
150 g tärnade plommontomater
1/2 finhackad rödlök
2 - 3 msk grovhackad koriander
1/2 finhackad röd chili
saften av 1 lime
salt
peppar
Till servering
6 - 8 tortillabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3464 KJ / 828 kCal
Fett40 g
Salt5 g
Kolhydrater60 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer