BBQ Fisk Tacos

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
0
BBQ Fisk Tacos

Grillad havsaborre som serveras i tortillabröd med guacamole, syrad rödkål och en smaskig pico de gallo, smarrigare än så kan det nästan inte bli. Fisk tacos blir allt mer populärt och vi är verkligen inte förvånade, det är en riktig höjdare! Tänk på att fisken inte behöver grilla särskilt länge och ett tips är att använda halster, det underlättar mycket när man ska vända fisken på grillen.

BBQ Fisk Tacos

Ingredienser

4 portioner

Abborre

600 - 800 g  hel urtagen, fjällad havsabborre (1 urtagen abborre motsvarar 300-400 g)
havssalt
2 msk  olivolja

Rödkålssallad

1/2   strimlat rödkålshuvud
3/4 dl  äppelcidervinäger

Guacamole

2   avokado
2 msk  majonnäs
saften av 1/2   citron
1 krm  chilipulver
1/2 tsk  peppar
1/2 tsk  vitlökspulver
1/2 tsk  lökpulver
salt

Pico de Gallo

2 msk  grillsås (gärna churracso sause)
150 g  tärnade plommontomater
1/2   finhackad rödlök
2 - 3 msk  grovhackad koriander
1/2   finhackad röd chili
saften av 1   lime
salt och peppar

Till servering

6 - 8   tortillabröd

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på Churracso-såsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs

Recept och bild i samarbete med Hellmann´s.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3464 KJ / 828 kCal
Fett40 g
Salt5 g
Kolhydrater60 g
Protein49 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillrökta BBQ-ribs
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad fläskfilé con Gaucho
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordnöts-rub
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Caribbean-rub
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Medelhavsrub
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rökig potatissallad till grillat
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga