Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

BBQ Fisk Tacos

Grillad havsaborre som serveras i tortillabröd med guacamole, syrad rödkål och en smaskig pico de gallo, smarrigare än så kan det nästan inte bli. Fisk tacos blir allt mer populärt och vi är verkligen inte förvånade, det är en riktig höjdare! Tänk på att fisken inte behöver grilla särskilt länge och ett tips är att använda halster, det underlättar mycket när man ska vända fisken på grillen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Förbered grillen med ena sidan fylld med het kol. Se till att gallret är rent och väl inoljat.
  2. Abborre: Torka av fisken, snitta skinnet och gnid in med salt och olja, ställ åt sidan.
  3. Sallad: Blanda rödkål med vinäger och ställ åt sidan i 30 min.
  4. Guacamole: Blanda alla ingredienser till guacamolen med en gaffel i en skål och ställ åt sidan.
  5. Pico de gallo: Blanda alla ingredienser och ställ åt sidan.
  6. Abborre: Grilla fisken i ca 5 min per sida tills den är klar, var försiktig när du vänder den så den inte går sönder alt. använd ett halster.
  7. När fisken är klar, låt den vila i 5 min på en varm plats. Rensa bort skinn och ben från fisken och lägg upp i en skål. 
  8. Till servering: Grilla tortillabröden på hög värme i 5 sek på båda sidorna och låt vila på en tallrik under en handduk för att hålla dem mjuka.
  9. Lägg några bitar fisk på ett tortilla bröd och toppa med en sked guacamole, pico de gallo och kål. Serveras varma.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på Churracso-såsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs

Recept och bild i samarbete med Hellmann´s.

Ingredienser

Portioner: 4
Abborre
  • 600 - 800 g hel urtagen, fjällad havsabborre (1 urtagen abborre motsvarar 300-400 g)
  • havssalt
  • 2 msk olivolja
Rödkålssallad
  • 1/2 strimlat rödkålshuvud
  • 3/4 dl äppelcidervinäger
Guacamole
  • 2 avokado
  • 2 msk majonnäs
  • saften av 1/2 citron
  • 1 krm chilipulver
  • 1/2 tsk peppar
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk lökpulver
  • salt
Pico de Gallo
  • 2 msk grillsås (gärna churracso sause)
  • 150 g tärnade plommontomater
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 2 - 3 msk grovhackad koriander
  • 1/2 finhackad röd chili
  • saften av 1 lime
  • salt och peppar
Till servering
  • 6 - 8 tortillabröd
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3464 kJ / 828 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer