ÖVER 60 MIN | Medel

Rökig potatissallad till grillat

En supergod potatissallad som passar utmärkt till det mesta som legat på grillen eller stekts i panna. Potatisarna kokas först lätt och tillagas därefter på grillen under lock vilket ger en härlig och naturligt rökig smak. Tycker man inte om koriander kan den enkelt serveras vid sidan om.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp grillen till 220°C.
  2. Skala potatisen, dela i 4 delar och koka i saltat vatten i 15-20 min tills de blir mjuka.
  3. Häll av och låt svalna i ett durkslag i 10 min.
  4. Blanda potatisen med olja och lägg potatisbitarna direkt på grillgallret. Grilla på indirekt värme i ca 40 min tills de fått en gyllene färg och krispig yta.
  5. Blanda majonnäsen med vårlök, chili, citronjuice och koriander och vänd ner potatisen i majonnäsblandningen. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Recept och bild i samarbete med Hellmann´s.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg fast stor potatis
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk majonnäs
  • 4 skivade salladslökar
  • 2 skivade röda chilifrukter
  • saften av 1 citron
  • 1 knippe hackad koriander
  • salt och peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1046 kJ / 250 kCal