The Bon Burger
Saftiga hamburgare som penslas med bbq-glaze under grillningen och serveras med ljuvligt god, grillad lök. Lökarna tillagar sig själva på grillen medan du förbereder allt annat inför servering. Grillad lök ger burgaren en rundare smak än den råa löken som så ofta serveras i hamburgare.
Ingredienser
8 portioner
800 g köttfärs (20% eller se tips nedan)
salt och peppar
4 stora gula lökar
1 - 2 msk äppelcidervinäger
2 bifftomater
8 hamburgerbröd
4 msk american bbq-sås
4 msk majonnäs
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på BBQ-såsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria hamburgerbröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Recept och bild i samarbete med Hellmann´s.
Gör så här
Tips
För mer smakrik färs, blanda:
600 g högrev
200 g bringa
50 g benmärg
Receptet är för 8 hamburgare.
600 g högrev
200 g bringa
50 g benmärg
Receptet är för 8 hamburgare.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1851 KJ / 442 kCal
Fett21 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein24 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer