Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillrökta BBQ-ribs

Härligt goda bbq-ribs som förgyller vilken grillfest som helst! Revbensspjällen tar lite tid att göra så se till att det finns snacks eller annat att mumsa på från grillen i väntan på att ribsen blir färdiga. Den som väntar på någonting gott väntar verkligen inte för länge när det kommer till den här grillrätten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp din grill med rök till 130°C. När elden lagt sig och du har en fin glöd lägg på blötlagda rökflisor på grillen t ex. hickoryträ. Se till att din grill inte är för varm, runt 110-120 grader. Har du en gasolgrill lägg dina rök spån i röklådan och se till att din grill är ca 110-120 grader varm.
  2. Kryddmix: Blanda alla kryddor till kryddmixen.
  3. Revben: Gnid in revbensspjället med olja och kryddmixen. 
  4. Rök köttet med köttsidan ner i 2 timmar.
  5. Glaze: Efter 2 timmar, pensla köttet med lite av American BBQ såsen och Churrasco såsen på båda sidorna och fortsätt röka i ytterligare 20 min.
  6. Vik en stor bit aluminiumfolie dubbelt och häll över hälften av glazen. Lägg revbenen på glazen.
  7. Vinäger: Blanda vinägern med äppeljuicen och häll vinägerblandningen över revbenen.
  8. Avsluta med resten av glazen och förslut folien runt köttet. Placera på grillen igen i ytterligare 2 timmar tills det är mört.
  9. Till servering: Skär upp köttet och servera med en sallad.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på Churracso-såsen och BBQ-såsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Hellmann´s.

Ingredienser

Portioner: 6
Revben
  • ca 900 g revbensspjäll
  • 1 msk olivolja
Vinäger
  • 1/4 dl äppelcidervinäger
  • 1/4 dl konc äppeljuice
Glaze
  • 1/2 dl grillsås (gärna brazilian churrasco sauce)
  • 1/2 dl american bbq-sås
Kryddmix
  • 1 msk brunt socker
  • 1 msk havssalt
  • 1 msk mald peppar
  • 1 msk kummin
  • 1 msk mald koriander
  • 2 msk vitlökspulver
  • 1 msk lökpulver
  • 1/2 tsk senapspulver
Till servering
  • blandsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1498 kJ / 358 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer