Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pampas Picanha Steak

Grillat kött när det smakar som bäst! Picanha steak är en populär kötträtt i Brasilien och vi är glada över att presentera det här smarriga receptet. Grilla ryggbiff, som har fettkappan kvar, först på indirekt värme och därefter på direkt värme. Skiva upp köttet och grilla bitarna igen för en härlig grillyta. Tranchera och servera med dippsås. Så gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ryggbiff: Skär skåror i fettet på köttet och gnid in med senapspulver. Lägg i en påse och låt marinera i kylskåp över natten.
  2. Förbered grillen.
  3. Placera köttet på indirekt värme på grillen med fettsidan ner så fettet sakta smälter bort. Vänd efter 10 min och placera över direkt värme.
  4. Grilla köttet runt om, ta av från grillen och låt det vila i 5 min.
  5. Dippsås: Blanda alla ingredienser till såsen.
  6. Ryggbiff: Skiva köttet i tjocka skivor och salta och peppra.
  7. Grilla det skivade köttet på hög värme igen tills medium rare.
  8. Låt vila i 5 min, skär upp i mindre bitar och servera med dippsåsen.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på BBQ-såsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Recept och bild i samarbete med Hellmann´s.

Ingredienser

Portioner: 8
Ryggbiff
  • 1 kg rostbiff eller ryggbiff (med fettet kvar)
  • 2 tsk senapspulver
  • salt och peppar
BBQ dippsås
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk american bbq-sås
  • 1/2 tsk röd tabasco
  • 2 klyftor vitlök
  • saften av 1/2 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 830 kJ / 198 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer