Nasi goreng

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Nasi goreng

Stekt ris med grönsaker och kyckling ger dig en god nasi goreng. Nasi goreng härstammar från Indonesien och är egentligen en slags pytt i panna. Så ta de grönsaker du har hemma, kyckling eller annat protein, sätt till kryddor och stek med riset och du kan servera en alldeles egen nasi goreng.

Nasi goreng

Ingredienser

4 portioner
4   port ris
2   schalottenlökar
2   morötter
150 g  salladskål
4   kycklingfiléer (4 st motsvarar ca 600 g)
3 msk  olja
salt
peppar
2 msk  ketjap manis
1 msk  tomatpuré
1 tsk  sambal oelek
4   ägg
2 tsk  olja
1   lime
3   salladslökar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2530 KJ / 604 kCal
Fett20 g
Salt2.7 g
Kolhydrater56 g
Protein48 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ketjap maniskyckling med rostad sesam
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med ingefära och shiitake
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råmarinerad zucchini med ketjap manis och jordnötter
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lax- och kycklingspett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling satay med jordnötssås
Betyg 3.1 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga