Råmarinerad zucchini med ketjap manis och jordnötter

2
0
Råmarinerad zucchini med ketjap manis och jordnötter

Frisk mynta, vitlök och den söta sojasåsen ketjap manis sätter en indonesisk smakprofil på råhyvlad zucchini. Jordnötter och lime ger sedan den avslutande knorren på den här snabblagade zucchinirätten. Perfekt som tillbehör till asiatiskt eller som vegansk rätt på en buffé.

Skriv ut
Råmarinerad zucchini med ketjap manis och jordnötter

Ingredienser

4 portioner
1
stor zucchini (à ca 400 g)
1
vitlöksklyfta
1
kruka mynta
4
salladslökar
1/2 dl
ketjap manis
2 msk
olja
1 dl
jordnötter
1
lime

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 916 KJ / 219 kCal
Fett 15 g
Salt 0.22 g
Kolhydrater 14 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept