Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Råmarinerad zucchini med ketjap manis och jordnötter

Frisk mynta, vitlök och den söta sojasåsen ketjap manis sätter en indonesisk smakprofil på råhyvlad zucchini. Jordnötter och lime ger sedan den avslutande knorren på den här snabblagade zucchinirätten. Perfekt som tillbehör till asiatiskt eller som vegansk rätt på en buffé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva zucchinin tunt, gärna med en mandolin. Skala och riv vitlöksklyftan. Hacka myntan grovt. Ansa och skär salladslöken fint på snedden.
  2. Blanda grönsakerna med ketjap manis och olja.
  3. Hacka nötterna grovt. Skär limen i klyftor.
  4. Lägg zucchinisalladen på ett fat. Strö på jordnötter och servera med limeklyftor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor zucchini (à ca 400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka mynta
  • 4 salladslökar
  • 1/2 dl ketjap manis
  • 2 msk olja
  • 1 dl jordnötter
  • 1 lime

Näringsvärde
Per portion

Energi 916 kJ / 219 kCal

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer