Råmarinerad zucchini med ketjap manis och jordnötter

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Råmarinerad zucchini med ketjap manis och jordnötter

Frisk mynta, vitlök och den söta sojasåsen ketjap manis sätter en indonesisk smakprofil på råhyvlad zucchini. Jordnötter och lime ger sedan den avslutande knorren på den här snabblagade zucchinirätten. Perfekt som tillbehör till asiatiskt eller som vegansk rätt på en buffé.

Råmarinerad zucchini med ketjap manis och jordnötter

Ingredienser

4 portioner
1   stor zucchini (à ca 400 g)
1   vitlöksklyfta
1   kruka mynta
4   salladslökar
1/2 dl  ketjap manis
2 msk  olja
1 dl  jordnötter
1   lime

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi916 KJ / 219 kCal
Fett15 g
Salt0.22 g
Kolhydrater14 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Lax- och kycklingspett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Stekt romansallat med ketjap manis och jordnötter
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling satay med jordnötssås
Betyg 3.1 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Satay med fräsch jordnötssås
Betyg 2.8 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ketjap maniskyckling med rostad sesam
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga