Kyckling satay med jordnötssås
Ett friskt recept med lite riv i - kycklingspett satay i jordnötssås med mycket smak av ingefära och koriander. Såsen är både salt och saftig med uppiggande lime och sambal oelek. Tillagas på en timme och serveras med ris och en fräsch sallad.
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklinglårfilé
1 msk färskriven ingefära
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk mald koriander
1 tsk rårörssocker
3 msk olja
16 träspett
Jordnötssås
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 krm mald koriander
1/2 - 3/4 tsk sambal oelek
1 tsk råsocker
4 dl vatten
2 dl salta jordnötter
2 msk ketjap manis
1 lime
salt
Till servering
ris
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3587 KJ / 853 kCal
Fett51 g
Salt1.8 g
Kolhydrater56 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ketjap betydet soja och manis betyder söt på indonesiska. Den bästa Ketjap manis är av märket ABC.
Angelica
2021-08-17Lite klen taste -fast jag ökade på kryddningen
Anette
2017-04-28Jag brukar ta mindre vatten samt förtjocka den med majsenamjöl. Ingefära river jag ned på känn. Och jag använder kycklingfilé som jag delar på ca 5 bitar per filé. 1cm som står i receptet är på tok för små bitar.Denna rätt är favorit i vår stora familj.
Catarina
2015-03-08