Ett friskt recept med lite riv i - kycklingspett satay i jordnötssås med mycket smak av ingefära och koriander. Såsen är både salt och saftig med uppiggande lime och sambal oelek. Tillagas på en timme och serveras med ris och en fräsch sallad.
Läs noga ingrediensförteckningen på sambal oelek och ketjap manis. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Angelica
2021-08-17Ketjap betydet soja och manis betyder söt på indonesiska. Den bästa Ketjap manis är av märket ABC.
Anette
2017-04-28Lite klen taste -fast jag ökade på kryddningen
Catarina
2015-03-08Jag brukar ta mindre vatten samt förtjocka den med majsenamjöl. Ingefära river jag ned på känn. Och jag använder kycklingfilé som jag delar på ca 5 bitar per filé. 1cm som står i receptet är på tok för små bitar.Denna rätt är favorit i vår stora familj.