Kyckling satay med jordnötssås

42
7
Kyckling satay med jordnötssås

Ett friskt recept med lite riv i - kycklingspett satay i jordnötssås med mycket smak av ingefära och koriander. Såsen är både salt och saftig med uppiggande lime och sambal oelek. Tillagas på en timme och serveras med ris och en fräsch sallad.

Kyckling satay med jordnötssås

Ingredienser

4 portioner
600 g kycklinglårfilé
1 msk färskriven ingefära
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk mald koriander
1 tsk rårörssocker
3 msk olja
16 träspett

Jordnötssås

1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 krm mald koriander
1/2 - 3/4 tsk sambal oelek
1 tsk råsocker
4 dl vatten
2 dl salta jordnötter
2 msk ketjap manis
1 lime
salt

Till servering

ris
sallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sambal oelek och ketjap manis. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Angelica

2021-08-17

Ketjap betydet soja och manis betyder söt på indonesiska. Den bästa Ketjap manis är av märket ABC.

Anette

2017-04-28

Lite klen taste -fast jag ökade på kryddningen ��

Catarina

2015-03-08

Jag brukar ta mindre vatten samt förtjocka den med majsenamjöl. Ingefära river jag ned på känn. Och jag använder kycklingfilé som jag delar på ca 5 bitar per filé. 1cm som står i receptet är på tok för små bitar.Denna rätt är favorit i vår stora familj.

Näringsvärde per portion

Energi 3587 KJ / 853 kCal
Fett 51 g
Salt 18 g
Kolhydrater 56 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden