Kyckling satay med jordnötssås

37
6
Kyckling satay med jordnötssås

Ett friskt recept med lite riv i - kycklingspett satay i jordnötssås med mycket smak av ingefära och koriander. Såsen är både salt och saftig med uppiggande lime och sambal oelek. Tillagas på en timme och serveras med ris och en fräsch sallad.

Skriv ut
Kyckling satay med jordnötssås

Ingredienser

4 portioner
600 g
kycklinglårfilé
1 msk
färskriven ingefära
1 tsk
gurkmeja
1/2 tsk
mald koriander
1 tsk
rårörssocker
3 msk
olja
16
träspett

Jordnötssås

1
vitlöksklyfta
1 msk
olja
1 krm
mald koriander
1/2 - 3/4 tsk
sambal oelek
1 tsk
råsocker
4 dl
vatten
2 dl
salta jordnötter
2 msk
ketjap manis
1
lime
-
salt

Till servering

ris
sallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sambal oelek och ketjap manis. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Anette

4/28/2017

Lite klen taste -fast jag ökade på kryddningen ��

Catarina

3/8/2015

Jag brukar ta mindre vatten samt förtjocka den med majsenamjöl. Ingefära river jag ned på känn. Och jag använder kycklingfilé som jag delar på ca 5 bitar per filé. 1cm som står i receptet är på tok för små bitar.Denna rätt är favorit i vår stora familj.

Cecilia

3/7/2015

Vi tyckte detta var jättegott! Lite jobb med spetten, men det var det värt. Nästa gång tar vi nog dock kycklingbröstfilé istället för lårfilé, eftersom det alltid är så mycket fett och senor på lårfilé som måste putsas bort. Det saknas salt och peppar till kykycklingen i receptet, vilket behövs. Det står inte i receptet hur mycket ingefära som ska vara i såsen, men vi höftade lite. Jordnötssåsen blev ganska lös först, nästan som en soppa, så vi hade i lite mer jordnötter och det blev ännu bättre när den svalnat lite. Nästa gång tar jag nog mindre vatten i.

Näringsvärde per portion

Energi 3587 KJ / 853 kCal
Fett 51 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 56 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept