Lax- och kycklingspett
Ett gudomligt inslag på varje buffébord eller som mumsig plockmat är spett av alla de slag. Dessa lax- och kycklingspett penslar du med en grillsås på lime, curry och olivolja. Rör gärna ihop lite extra sås till serveringen!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003
Ingredienser
10 portioner
ca 500 g kycklingfilé
400 g laxfilé
Grillsås
juicen från 3 lime
1 msk grön currypaste
1/2 dl olivolja
Dippsås
1/2 dl ketjap manis (indonesisk olja)
1 msk grovhackade jordnötter
1 tsk sesamolja
Garnering
citrongräs
tomat
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vilken nivå i ugnen?
Linda
2024-05-05Hej Linda! Tillaga spetten i mitten av ugnen, lycka till! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-06Ska det vara grill hela tiden i ugnen? För kyckling totalt 16 minuter?
Linda
2024-05-05Det var lite märkliga saker som man inte använder till så mycket annat i den vardagliga matlagningen, men gott blev det! Vi tycker att kycklingen blev klart godast, eftersom Laxen smakar för mycket i sig så tog det liksom över smakupplevelsen. REKOMMENDERAS!
Erica
2007-02-23