Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Lax- och kycklingspett

Ett gudomligt inslag på varje buffébord eller som mumsig plockmat är spett av alla de slag. Dessa lax- och kycklingspett penslar du med en grillsås på lime, curry och olivolja. Rör gärna ihop lite extra sås till serveringen!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C, "grill".
  2. Grillsås: Blanda en "grillsås" av limejuice, currypaste och olivolja i en skål.
  3. Skär kycklingfiléerna i 2-3 cm breda, ca 10 cm långa strimlor. Skär laxen i samma storlek. Trä kyckling och lax på spetten (ca 20 stycken för 10 bufféport). Pensla med grillsåsen.
  4. Börja med att ugnsgrilla kycklingen i 5 minuter. Lägg därefter in laxen och grilla den totalt 4 minuter. På det sättet blir kyckling och lax färdiga samtidigt efter ca 11 minuter. Tänk på att kycklingen ska vara genomstekt, medan laxen får vara rosa. Vänd spetten så att de inte bränns. Pensla spetten med grillsåsen då och då under tillagningen i ugnen.
  5. Dippsås: Vispa ihop ketjap manis, jordnötter och sesamolja till en dippsås, eller gör en Jordnötssås.
  6. Garnera med citrongräs, tomat och koriander.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Receptet passar även för 10 bufféportioner (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 10
  • ca 500 g kycklingfilé
  • 400 g laxfilé
Grillsås
  • juicen från 3 lime
  • 1 msk grön currypaste
  • 1/2 dl olivolja
Dippsås
  • 1/2 dl ketjap manis (indonesisk olja)
  • 1 msk grovhackade jordnötter
  • 1 tsk sesamolja
Garnering
  • citrongräs
  • tomat
  • färsk koriander
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer