Lax- och kycklingspett

2
1
Lax- och kycklingspett

Ett gudomligt inslag på varje buffébord eller som mumsig plockmat är spett av alla de slag. Dessa lax- och kycklingspett penslar du med en grillsås på lime, curry och olivolja. Rör gärna ihop lite extra sås till serveringen!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003

Lax- och kycklingspett

Ingredienser

10 portioner
ca 500 g kycklingfilé
400 g laxfilé

Grillsås

juicen från 3 lime
1 msk grön currypaste
1/2 dl olivolja

Dippsås

1/2 dl ketjap manis (indonesisk olja)
1 msk grovhackade jordnötter
1 tsk sesamolja

Garnering

citrongräs
tomat
färsk koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Receptet passar även för 10 bufféportioner (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Erica

2007-02-23

Det var lite märkliga saker som man inte använder till så mycket annat i den vardagliga matlagningen, men gott blev det! Vi tycker att kycklingen blev klart godast, eftersom Laxen smakar för mycket i sig så tog det liksom över smakupplevelsen. REKOMMENDERAS!