Kyckling med ingefära och shiitake

4
0
Kyckling med ingefära och shiitake

Servera kyckling på asiatiskt vis med ingefära och shiitakesvamp. Den här rätten är sprängfylld med härliga umamismaker från både svampen och den aromatiska indonesiska sojan ketjap manis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016

Kyckling med ingefära och shiitake

Ingredienser

4 portioner
4
kycklingfiléer
2 msk
olja
-
salt och peppar
4
port ris
1 msk
riven färsk ingefära
1
vitlöksklyfta
150 g
shiitakesvamp
1/2
purjolök
1 dl
vatten
125 ml
ketjap manis

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ketjap manis. Kan innehålla gluten.
I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna rätten med lite rostade sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2169 KJ / 518 kCal
Fett 9 g
Salt 2.46 g
Kolhydrater 64.1 g
Protein 42.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept