Kyckling med ingefära och shiitake

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Kyckling med ingefära och shiitake

Servera kyckling på asiatiskt vis med ingefära och shiitakesvamp. Den här rätten är sprängfylld med härliga umamismaker från både svampen och den aromatiska indonesiska sojan ketjap manis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016

Kyckling med ingefära och shiitake

Ingredienser

4 portioner
4   kycklingfiléer
2 msk  olja
salt och peppar
4   port ris
1 msk  riven färsk ingefära
1   vitlöksklyfta
150 g  shiitakesvamp
1/2   purjolök
1 dl  vatten
125 ml  ketjap manis

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ketjap manis. Kan innehålla gluten.
I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna rätten med lite rostade sesamfrön.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2169 KJ / 518 kCal
Fett9 g
Salt2.46 g
Kolhydrater64.1 g
Protein42.8 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ketjap maniskyckling med rostad sesam
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nasi goreng
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chilistekt lax med shiitake och nudlar
Betyg 3 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med shiitake och ärtskott
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilistekt lax med shiitake
Betyg 3 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råmarinerad zucchini med ketjap manis och jordnötter
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga