Kyckling med ingefära och shiitake
![Kyckling med ingefära och shiitake](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_145763/cf_259/kyckling_med_ingefara_och_shiitake.jpg)
Servera kyckling på asiatiskt vis med ingefära och shiitakesvamp. Den här rätten är sprängfylld med härliga umamismaker från både svampen och den aromatiska indonesiska sojan ketjap manis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016
![Kyckling med ingefära och shiitake](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_145763/cf_259/kyckling_med_ingefara_och_shiitake.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
2 msk olja
salt och peppar
4 port ris
1 msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
150 g shiitakesvamp
1/2 purjolök
1 dl vatten
125 ml ketjap manis
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på ketjap manis. Kan innehålla gluten.
I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Servera gärna rätten med lite rostade sesamfrön.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2169 KJ / 518 kCal
Fett9 g
Salt2.46 g
Kolhydrater64.1 g
Protein42.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer