Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling med ingefära och shiitake

Servera kyckling på asiatiskt vis med ingefära och shiitakesvamp. Den här rätten är sprängfylld med härliga umamismaker från både svampen och den aromatiska indonesiska sojan ketjap manis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryn kycklingfiléerna i hälften av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Sätt in pannan eller lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skala och riv ingefära och vitlök. Ansa och skiva svamp och purjolök.
  5. Stek svampen i resten av oljan några minuter. Blanda ner purjolöken och stek ytterligare någon minut. Rör ner ingefära, vitlök, vatten och ketjap manis och låt allt bli varmt.
  6. Servera kycklingen med shiitake och ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ketjap manis. Kan innehålla gluten.
I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera gärna rätten med lite rostade sesamfrön.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 4 port ris
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g shiitakesvamp
  • 1/2 purjolök
  • 1 dl vatten
  • 125 ml ketjap manis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2169 kJ / 518 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept