Kanel- och sojastekta kycklingsköttbullar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kanel- och sojastekta kycklingsköttbullar

Sugen på en smakupplevelse? Testa kanel- och sojastekta kycklingköttbullar tillsammans med basmatiris med saffran och pistagenötter. Stek kycklingköttbullarna i ketjap manis, kanel och kajennpeppar och servera sedan tillsammans med riset. Supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs basmatiriset tillsammans med saffran och olja i ett par minuter. Rör om då och då.
  2. Häll på vattnet och salt. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 12-15 minuter under lock. Ta av från värmen och låt dra i 10 minuter.
  3. Grovhacka pistasch- eller valnötterna. Fluffa till riset med en gaffel och vänd ner nötterna. Blanda eventuellt i finhackad gräslök.
  4. Stek kyckling- eller kalkonköttbullarna enligt anvinsing.
  5. Rör ihop ketjap manis, kanel och kajennpeppar. Häll blandingen över köttbullarna och låt steka ihop i ca 30 sekunder. Fördela köttbullarna på riset på tallrikarna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
  • 1 msk olja
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk pistagenötter eller valnötter
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 600 g frysta kyckling eller kalkonköttbullar
  • 3 msk ketjap manis (söt sojasås)
  • 2 krm kanel
  • 1 1/2 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan