Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ketjap maniskyckling med rostad sesam

I denna rätt får vi besök av indonesiska smaker då ketjap maniskyckling med rostad sesam står på menyn. De strimlade kycklingfiléerna steks gyllenbruna innan den smakrika såsen hälls över. Lite pressad lime adderas för den perfekta smakbrytningen. Avnjut med nykokt ris och sesamfrön.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Rosta sesamfröna i en torr och het panna.
  3. Bryn kycklingen och grönsakerna i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Häll i vattnet och ketjap manis och låt sjuda några minuter.
  4. Smaksätt med färskpressad lime.
  5. Servera kycklingwoken med sesamfrö och ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ketchap manis. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 2 tsk sesamfrön
  • ca 300 g strimlad kycklingfilé
  • 400 g grönsaksmix
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl ketjap manis
  • 1/2 lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2773 kJ / 655 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer