Ketjap maniskyckling med rostad sesam
I denna rätt får vi besök av indonesiska smaker då ketjap maniskyckling med rostad sesam står på menyn. De strimlade kycklingfiléerna steks gyllenbruna innan den smakrika såsen hälls över. Lite pressad lime adderas för den perfekta smakbrytningen. Avnjut med nykokt ris och sesamfrön.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
2 tsk sesamfrön
ca 300 g strimlad kycklingfilé
400 g grönsaksmix
1 msk olja
salt
peppar
1/2 dl vatten
1 1/2 dl ketjap manis
1/2 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2773 KJ / 655 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater90 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer