Ketjap maniskyckling med rostad sesam

13
0
Ketjap maniskyckling med rostad sesam

I denna rätt får vi besök av indonesiska smaker då ketjap maniskyckling med rostad sesam står på menyn. De strimlade kycklingfiléerna steks gyllenbruna innan den smakrika såsen hälls över. Lite pressad lime adderas för den perfekta smakbrytningen. Avnjut med nykokt ris och sesamfrön.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015

Ketjap maniskyckling med rostad sesam

Ingredienser

2 portioner
2 port ris
2 tsk sesamfrön
ca 300 g strimlad kycklingfilé
400 g grönsaksmix
1 msk olja
salt och peppar
1/2 dl vatten
1 1/2 dl ketjap manis
1/2 lime

För alla

Kontrollera noga innehållet i ketjap manis.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2773 KJ / 655 kCal
Fett 11 g
Salt 2 g
Kolhydrater 90 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden