Ketjap maniskyckling med rostad sesam

Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
0
Ketjap maniskyckling med rostad sesam

I denna rätt får vi besök av indonesiska smaker då ketjap maniskyckling med rostad sesam står på menyn. De strimlade kycklingfiléerna steks gyllenbruna innan den smakrika såsen hälls över. Lite pressad lime adderas för den perfekta smakbrytningen. Avnjut med nykokt ris och sesamfrön.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015

Ketjap maniskyckling med rostad sesam

Ingredienser

2 portioner
2   port ris
2 tsk  sesamfrön
ca 300 g  strimlad kycklingfilé
400 g  grönsaksmix
1 msk  olja
salt och peppar
1/2 dl  vatten
1 1/2 dl  ketjap manis
1/2   lime

För alla

Kontrollera noga innehållet i ketjap manis.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2773 KJ / 655 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater90 g
Protein48 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Nudlar med strimlat fläsk
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med ingefära och shiitake
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nasi goreng
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax- och kycklingspett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling satay med jordnötssås
Betyg 3.1 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga