Napolitansk pizzadeg

Betyg 4.7 av 5.
170 personer har röstat
78
Napolitansk pizzadeg

En klassisk napolitansk pizzabotten är tunn i mitten och luftig i kanterna, men med en frasig yta. Här har vi gjort ett anpassat recept med bara 4 gram jäst, som funkar fint för hemmabruk och med en helt vanlig ugn istället för vedugn. Buon appetito!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Napolitansk pizzadeg

Ingredienser

4 portioner

Deg

4 g färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst)
700 g vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
5 dl vatten (1 dl motsvarar 100 g)
2 tsk salt (1 tsk motsvarar ca 8 g)
2 msk olivolja (1 msk motsvarar 15 g)

Till jäsning

olivolja

Gör så här

Obs! degen kräver lång jäsning se alternativ i texen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
170 personer har röstat

Kommentarer

Hej, jag undrar om det blir bra om man kör "pizzeriatekniken" när man bakar ut pizzorna; dvs att man trycker den platt i mitten medan man stretchar ut den mer och mer. Eller blir det bäst att bara trycka med fingertopparna i mitten så den blir ojämn, mer som vad jag förstår är den riktiga, italienska, tekniken. Skulle helst vilja ha en riktigt tunn, platt botten nämligen utan att den blir konstig.

Sandra

2024-11-04

Undrar över jästen i recepten 4 g färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst) Hur mycket torrjäst ska man ha? Maria

Maria

2024-08-12

Hej Maria! 4 gram färsk jäst motsvarar ca 1 gram torrjäst. Jag kan tyvärr inte säga hur mkt det är i ml men hoppas att du kan väga. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-08-12

Den bästa pizzadegen! Jag låter de vila i kylen minst 48 timmar, då blir det ännu enklare att baka ut och ännu segare.

Maria

2024-08-11

Näringsvärde per portion

Energi2823 KJ / 675 kCal
Fett10 g
Salt3.48 g
Kolhydrater127 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Pizza Marinara
Betyg 2.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatispizza/Pizza con le Patate
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza
Betyg 3.3 av 5.
195 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minipizzor med bananschalottenlök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Napolitansk pizza
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizzadeg
Betyg 4.1 av 5.
569 personer har röstat
Över 60 min att tillaga