ÖVER 60 MIN | Medel

Napolitansk pizzadeg

En klassisk napolitansk pizzabotten är tunn i mitten och luftig i kanterna, men med en frasig yta. Här har vi gjort ett anpassat recept med bara 4 gram jäst, som funkar fint för hemmabruk och med en helt vanlig ugn istället för vedugn. Buon appetito!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Smula jästen i en bunke eller köksmaskin med degkrok. Tillsätt mjöl och vatten. Blanda på låg hastighet ca 5 minuter. Tillsätt salt och olivolja och blanda ytterligare 5 minuter på medelhastighet.
  2. Lägg upp degen på bakbord. Dela degen i fyra bitar (för 4 port) och rulla till jämna bollar.
  3. Till jäsning: Gnid in degen med olivolja så den inte torkar. Låt jäsa 4–5 timmar i rumstemperatur eller 12–24 timmar i kylen.
  4. Tips på toppings och tillagningstid: Pizza funghi och Pizza crudo.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Deg
  • 4 g färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst)
  • 700 g vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
  • 5 dl vatten (1 dl motsvarar 100 g)
  • 2 tsk salt (1 tsk motsvarar ca 8 g)
  • 2 msk olivolja (1 msk motsvarar 15 g)
Till jäsning
  • olivolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2823 kJ / 675 kCal