Napolitansk pizzadeg
En klassisk napolitansk pizzabotten är tunn i mitten och luftig i kanterna, men med en frasig yta. Här har vi gjort ett anpassat recept med bara 4 gram jäst, som funkar fint för hemmabruk och med en helt vanlig ugn istället för vedugn. Buon appetito!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
Ingredienser
4 portioner
Deg
4 g färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst)
700 g vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
5 dl vatten (1 dl motsvarar 100 g)
2 tsk salt (1 tsk motsvarar ca 8 g)
2 msk olivolja (1 msk motsvarar 15 g)
Till jäsning
olivolja
För alla
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Obs! degen kräver lång jäsning se alternativ i texen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2823 KJ / 675 kCal
Fett10 g
Salt3.48 g
Kolhydrater127 g
Protein15 g
Kommentarer
Undrar över jästen i recepten 4 g färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst) Hur mycket torrjäst ska man ha? Maria
Maria
2024-08-12Hej Maria! 4 gram färsk jäst motsvarar ca 1 gram torrjäst. Jag kan tyvärr inte säga hur mkt det är i ml men hoppas att du kan väga. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-12Den bästa pizzadegen! Jag låter de vila i kylen minst 48 timmar, då blir det ännu enklare att baka ut och ännu segare.
Maria
2024-08-11Edit Recept
Hans
2024-08-05