Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Napolitansk pizzadeg

En klassisk napolitansk pizzabotten är tunn i mitten och luftig i kanterna, men med en frasig yta. Här har vi gjort ett anpassat recept med bara 4 gram jäst, som funkar fint för hemmabruk och med en helt vanlig ugn istället för vedugn. Buon appetito!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Smula jästen i en bunke eller köksmaskin med degkrok. Tillsätt mjöl och vatten. Blanda på låg hastighet ca 5 minuter. Tillsätt salt och olivolja och blanda ytterligare 5 minuter på medelhastighet.
  2. Lägg upp degen på bakbord. Dela degen i fyra bitar (för 4 port) och rulla till jämna bollar.
  3. Till jäsning: Gnid in degen med olivolja så den inte torkar. Låt jäsa 4–5 timmar i rumstemperatur eller 12–24 timmar i kylen.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Deg
  • 4 g färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst)
  • 700 g vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
Till jäsning
  • olivolja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2823 kJ / 675 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer