En klassisk napolitansk pizzabotten är tunn i mitten och luftig i kanterna, men med en frasig yta. Här har vi gjort ett anpassat recept med bara 4 gram jäst, som funkar fint för hemmabruk och med en helt vanlig ugn istället för vedugn. Buon appetito!
Ett recept från:
Buffé
nr 5,
2019
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Kommentarer
Johan
2022-05-01Funkar receptet på pizzasten i 500 grader, eller är det bara anpassat för vanlig ugn?
Anna-karin
2022-04-30Det är ju NÄSTAN 12 dl mjöl om man ska få ihop 700 mg (12dlx60gr=720 gr) och 5 dl vatten så om rätt mjöl används då blir degen definitivt inte kladdig iaf. Jag har alltid knådat ihop den med händerna och gräddat i vår vedeldade gjutjärnsugn med jättebra resultat. Låter degen jäsa insmord i olivolja, plast ovanpå o den blir alltid jättebra. Fryser in deg som blir över o den behöver bara tina o kan sen användas lika bra som när den är nygjord.
Isabell
2022-03-18Blev riktigt bra! Botten blev flortunn, barnen åt så det drog härliga till, likaså fem vuxna, även hunden tiggde till sig en snutt när vi vuxna inte hade koll på barnen. Degen blir typ lika bra som deg som fått jäsa i kylen i fyra dagar. Vi var super nöjda!