Napolitansk pizzadeg

Betyg 4.8 av 5.
125 personer har röstat
53
Napolitansk pizzadeg

En klassisk napolitansk pizzabotten är tunn i mitten och luftig i kanterna, men med en frasig yta. Här har vi gjort ett anpassat recept med bara 4 gram jäst, som funkar fint för hemmabruk och med en helt vanlig ugn istället för vedugn. Buon appetito!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Napolitansk pizzadeg

Ingredienser

4 portioner

Deg

4 g  färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst)
700 g  vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
5 dl  vatten (1 dl motsvarar 100 g)
2 tsk  salt (1 tsk motsvarar ca 8 g)
2 msk  olivolja (1 msk motsvarar 15 g)

Till jäsning

olivolja

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
125 personer har röstat

Kommentarer

Bra recept. Tog lite mindre jäst o hoppade över oljan i degen. Drog ut de som inte behövdes o frös in färdiga bottnar för framtida stunder. Gäller att inte ha för mycket topping på för att undvika att resultatet blir "saggigt". För bästa resultat, kör på högsta temperatur ugnen klarar o gärna med uppvärmd sten...

Johan

2023-03-25

Gott och enkelt. Jättebra att ha i frysen, men bara några veckor. Ligger den för länge kan man ej kavla ut sen

Helén

2023-03-18

Kan man frysa denna deg?

Rebecca

2023-03-07

Näringsvärde per portion

Energi2823 KJ / 675 kCal
Fett10 g
Salt3.48 g
Kolhydrater127 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Frasvåfflor med jäst
Betyg 3 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri pizzadeg
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk pizza med tapenade, kronärtskocka och pinjenötter
Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skogspizza
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza med aubergine, svamp och oliver
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza Marinara
Betyg 2.1 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga