Napolitansk pizzadeg

30
13
Napolitansk pizzadeg

En klassisk napolitansk pizzabotten är tunn i mitten och luftig i kanterna, men med en frasig yta. Här har vi gjort ett anpassat recept med bara 4 gram jäst, som funkar fint för hemmabruk och med en helt vanlig ugn istället för vedugn. Buon appetito!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Napolitansk pizzadeg

Ingredienser

4 portioner

Deg

4 g
färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst)
700 g
vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
5 dl
vatten (1 dl motsvarar 100 g)
2 tsk
salt (1 tsk motsvarar ca 8 g)
2 msk
olivolja (1 msk motsvarar 15 g)

Till jäsning

olivolja

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Anna

1/16/2021

Alltså den här degen är så sjukt bra, har gjort typ tusen olika sorters kalljäst deg men den här är bäst! Tipsar också om att se Paolo Robertos ”lär den rätta tekniken att baka ut din pizza” på youtube för att få de perfekta krispiga, bubbliga kanterna. Använder Manitoba Cream o torrjäst istället för mjöl och färskjäst, och rapsolja istället för olivolja. Gräddar direkt på sten på hetast möjliga temp i ugnen, längst upp med grill på. Går aldrig nånsin hål på den här degen, går typ inte att misslyckas. Godast blir den när den legat 1,5 dygn i kylen. VIKTIGT att värma stenen minst en timme innan det är dags att grädda! Tack Ica för det här receptet!

Emelie

1/1/2021

Väldigt god deg. Vi använde oss av en pizza sten när vi gräddade degen och den blev väldigt knaprig och botten blev väldigt bra gräddad. Var väldigt noga när du ska knåda degen. Jag föredrar att göra knådningen för hand när degen väl har lossnat från bunken, jag brukar ge den runt 10 till 15 min när jag knådar för hand. Idén med knådningen är att töja ut fibrerna i degen så att efter jäsningen är degen så elastiskt så du kan dra i degen utan att det blir hål.

Sarah

12/30/2020

Hej hur länge kan man ha degen i kylen? Går det i 48 timmar?

Näringsvärde per portion

Energi 2823 KJ / 675 kCal
Fett 10 g
Salt 3.48 g
Kolhydrater 127 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept