Napolitansk pizzadeg

57
23
Napolitansk pizzadeg

En klassisk napolitansk pizzabotten är tunn i mitten och luftig i kanterna, men med en frasig yta. Här har vi gjort ett anpassat recept med bara 4 gram jäst, som funkar fint för hemmabruk och med en helt vanlig ugn istället för vedugn. Buon appetito!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Napolitansk pizzadeg

Ingredienser

4 portioner

Deg

4 g
färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst)
700 g
vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
5 dl
vatten (1 dl motsvarar 100 g)
2 tsk
salt (1 tsk motsvarar ca 8 g)
2 msk
olivolja (1 msk motsvarar 15 g)

Till jäsning

olivolja

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Judit

2021-04-16

mycket bra recept för mindre hushåll.

Jörgen

2021-03-12

Som Veronicas deg fick även min ett hårt skal som jag fick knåda in. Jag oljade in den och hade en fuktig duk över plastskålen i kylen så trodde inte det skulle hända. Kanske ska vara plastfolie som Veronica antydde? Pizzabotten blev dock ändå helt perfekt. Lagom seg och krispig på samma gång. Den mest magiska hembakade pizzan jag någonsin smakat.

Veronica

2021-03-08

Hej ICA, Skriv gärna till att man bör täcka degen under jäsningen i beskrivningen, det räckte inte med att smörja dem med olivolja. Och, iallafall för mig var det inte helt självklart att lägga plast eftersom det stod att man skulle smörja med olivolja för att de inte skulle torka :) Mina "bollar" torkade under jäsningen och fick en hård torr yta som jag blev tvungen att försöka knåda in när jag skulle baka ut dem. Blev sådär plus att den blev lite hård över lag. Annars, Mycket bra deg! <3

Näringsvärde per portion

Energi 2823 KJ / 675 kCal
Fett 10 g
Salt 3.48 g
Kolhydrater 127 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept