Napolitansk pizzadeg

89
37
Napolitansk pizzadeg

En klassisk napolitansk pizzabotten är tunn i mitten och luftig i kanterna, men med en frasig yta. Här har vi gjort ett anpassat recept med bara 4 gram jäst, som funkar fint för hemmabruk och med en helt vanlig ugn istället för vedugn. Buon appetito!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Napolitansk pizzadeg

Ingredienser

4 portioner

Deg

4 g färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst)
700 g vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
5 dl vatten (1 dl motsvarar 100 g)
2 tsk salt (1 tsk motsvarar ca 8 g)
2 msk olivolja (1 msk motsvarar 15 g)

Till jäsning

olivolja

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

89

Kommentarer

Johan

2022-05-01

Funkar receptet på pizzasten i 500 grader, eller är det bara anpassat för vanlig ugn?

Anna-karin

2022-04-30

Det är ju NÄSTAN 12 dl mjöl om man ska få ihop 700 mg (12dlx60gr=720 gr) och 5 dl vatten så om rätt mjöl används då blir degen definitivt inte kladdig iaf. Jag har alltid knådat ihop den med händerna och gräddat i vår vedeldade gjutjärnsugn med jättebra resultat. Låter degen jäsa insmord i olivolja, plast ovanpå o den blir alltid jättebra. Fryser in deg som blir över o den behöver bara tina o kan sen användas lika bra som när den är nygjord.

Isabell

2022-03-18

Blev riktigt bra! Botten blev flortunn, barnen åt så det drog härliga till, likaså fem vuxna, även hunden tiggde till sig en snutt när vi vuxna inte hade koll på barnen. Degen blir typ lika bra som deg som fått jäsa i kylen i fyra dagar. Vi var super nöjda!

Näringsvärde per portion

Energi 2823 KJ / 675 kCal
Fett 10 g
Salt 3.48 g
Kolhydrater 127 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden