Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pizza Marinara

Pizza Marinara är hemmagjord vegetarisk pizza med knapriga kanter som sprider en mild doft av oregano, tomat och vitlök. För ett fulländat resultat ringlar du över lite extra virgin olivolja innan gräddning.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lös upp jästen i hälften av det fingervarma (37°C) vattnet.
  2. Blanda nästan allt av vetemjölet med saltet i en bunkte (spara ca 1 dl till utbakning, för 4 port).
  3. Rör i jästbladningen och resten av vattnet. Om degen är smetig, tillsätt mer mjöl. Arbeta degen kraftigt i 10-12 minuter, eller i maskin i ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 1 1/2 timme.
  4. Ta under tiden ut tomaterna ur burken, krossa dem med handen och låt dem rinna av ordentligt i ett durkslag.
  5. Sätt ugnen på 275°C .
  6. Dela degen i 4 delar (för 4 port), platta ut med hjälp av händerna rill runda pizzor, ca 23 cm i diameter. Helst ska degen dras ut, inte kavlas, men det kan kräva lite övning. Kom ihåg att göra en kant.
  7. Fördela tomaterna, vitlöken och oreganon på pizzorna. Ringla över lite olivolja och salta.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 8-9 minuter.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Gör glutenfri: använd glutenfria pizzabottnar.

Ingredienser

Portioner: 4
Deg
  • 25 g jäst
  • 3 1/2 dl vatten (fingervarmt)
  • 9 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
Fyllning
  • 15 hela burktomater av god kvalitet
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk oregano
  • extra virgin olivolja
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?