Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Pizza crudo

Pizza crudo är en klassisk napolitansk pizza som toppas med tomatsås, mozzarella, oliver, kapris och lufttorkad skinka. Hur mumsigt som helst! Pizzan på bilden är bakad i en vedugn, vårt recept är anpassat för hemmabruk och resultatet ser annorlunda ut men blir minst lika gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gör Pizzadegen.
  2. Mosa tomaterna och blanda med saltet.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Kavla eller dra ut degen till runda pizzor och lägg på bakpappersklädda plåtar.
  5. Fördela tomatsåsen jämnt på pizzorna. Bryt mozzarellan i stora bitar och fördela över. Strö på basilikan. Grädda i mitten av ugnen 8–10 minuter tills pizzan får fin färg.
  6. Topping: Toppa med oliver, kapris och lufttorkad skinka. Strö över ruccola och parmesan. Ringla gärna över lite olivolja.

För alla

Kontrollera noga innehållet i parmesanosten.
Gör glutenfri: gör glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut buffelmozzarella mot tofu eller mjölkproteinfri ersättningsprodukt och byt ut parmesanost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 sats pizzadeg (se länk i steg 1)
  • 1 burk hela tomater (à ca 400 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 300 g buffelmozzarella
  • 2 dl basilikablad
Topping
  • 2 dl oliver
  • 4 msk kapris
  • 12 skivor lufttorkad skinka (t ex prosciutto)
  • olivolja
  • ruccola
  • finriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer