Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Pizza funghi

Pizzasugen? Baka en lakto-ovo vegetarisk champinjonpizza! Vår pizza funghi är en pizza bianco med en fyllning av svampkräm, mozzarella, parmesan och basilika. Pizzan på bilden är bakad i en vedugn, vårt recept är anpassat för hemmabruk och resultatet ser annorlunda ut men blir minst lika gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gör Pizzadegen.
  2. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Tillsätt 200 g av champinjonerna (för 4 port) och vitlöken, låt koka 5 minuter. Häll av och mixa med salt till en slät kräm. Skiva resten av champinjonerna tunt.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Kavla eller dra ut degen till runda pizzor och lägg på bakpappersklädda plåtar. Bred ut champinjonkrämen och bryt mozzarellan i stora bitar och fördela över. Grädda i mitten av ugnen 8–10 minuter tills pizzan får fin färg.
  5. Toppa med de skivade champinjonerna, parmesan och basilika. Pressa över lite citron.

För alla

Kontrollera noga innehållet i parmesanosten.
Gör glutenfri: gör glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller annat mjölproteinfritt ostalternativ och byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 sats pizzadeg (se länk i steg 1)
  • 250 g färska champinjoner
  • 1 skalad vitlök
  • 1/2 tsk salt
  • ca 400 g mozzarella
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 1 dl basilikablad
  • citron
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer