Pizza funghi
Pizzasugen? Baka en lakto-ovo vegetarisk champinjonpizza! Vår pizza funghi är en pizza bianco med en fyllning av svampkräm, mozzarella, parmesan och basilika. Pizzan på bilden är bakad i en vedugn, vårt recept är anpassat för hemmabruk och resultatet ser annorlunda ut men blir minst lika gott.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
Ingredienser
4 portioner
1 sats pizzadeg (se länk i steg 1)
250 g färska champinjoner
1 skalad vitlök
1/2 tsk salt
ca 400 g mozzarella
2 dl finriven parmesan
1 dl basilikablad
citron
För alla
Kontrollera noga innehållet i parmesanosten.
Gör glutenfri: gör glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller annat mjölproteinfritt ostalternativ och byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer