Napolitansk pizza
Traditionellt sett bakas en äkta pizza napoletana i vedugn som når upp mot 400-500 grader, men här har vi gjort ett recept anpassat för din hemmaugn. Med sin tunna sega botten, krispiga kanter, och toppad med tomat och buffelmozzarella gör du enkelt en fantastiskt god napolitansk pizza!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024
Ingredienser
4 portioner
Pizzadeg
4 g färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk)
11 3/4 dl vetemjöl (11 3/4 dl motsvarar ca 700 g)
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja (+ extra till att smörja degen med)
Topping
1 förp hela tomater (à ca 400 g)
1/2 tsk salt
1 liten riven vitlöksklyfta
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 förp buffelmozzarella (à 100 g)
1 kruka basilika
flingsalt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3948 KJ / 944 kCal
Fett29 g
Salt4.9 g
Kolhydrater133 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska det verkligen vara bara 4 g jäst!?
Charlina
2024-04-25Hej Charlina! Det är så lite jäst i det här receptet. Degen jäser så länge så det räcker. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-26Ursäkta men vad betyder 5 st vatten? Tack
Jan
2024-03-28Tack Jan för frågan! Aj då, miss av oss. Det ska vara 5 dl inget annat :) nu har vi rättat i receptet. Lycka till med pizzan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-03-28