Napolitansk pizzadeg

En klassisk napolitansk pizzabotten är tunn i mitten och luftig i kanterna, men med en frasig yta. Här har vi gjort ett anpassat recept med bara 4 gram jäst, som funkar fint för hemmabruk och med en helt vanlig ugn istället för vedugn. Buon appetito!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Ingredienser
4 portioner
Deg
4 g färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst)
700 g tipo 00 eller vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
5 dl kallt vatten (1 dl motsvarar 100 g)
2 tsk salt (1 tsk motsvarar ca 8 g)
2 msk olivolja (1 msk motsvarar 15 g)
Till jäsning
olivolja
Gör så här
Obs! degen kräver lång jäsning se alternativ i texen.
00:05:00
00:05:00
05:00:00
24:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2823 KJ / 675 kCal
Fett10 g
Salt3.48 g
Kolhydrater127 g
Protein15 g
Kommentarer
Ett toppen recept på en fluffig pizza! Har gjort receptet flera gånger och funkat utmärkt alla gånger! Mums!
Martina
2025-03-15Stämmer det med 4g färsk jäst verkligen? Känns väldigt lite.
Adrian
2025-03-05Tack för ett superbra recept. Vi gjorde dubbel sats och frös in hälften i portioner och penslade med rapsolja. Så smidigt. Degen blev lika bra både att tina på vasken eller i kylskåpet som att baka dem färskt 👍
Carina
2025-02-20Hej Carina! Kul att du gillar receptet och tack för ett smart tips! Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-02-21