Napolitansk pizzadeg

Betyg 4.7 av 5.217 personer har röstat
Receptet har 105 kommentarer
Napolitansk pizzadeg

En klassisk napolitansk pizzabotten är tunn i mitten och luftig i kanterna, men med en frasig yta. Här har vi gjort ett anpassat recept med bara 4 gram jäst, som funkar fint för hemmabruk och med en helt vanlig ugn istället för vedugn. Buon appetito!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Napolitansk pizzadeg

Ingredienser

4 portioner

Deg

4 g färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst)
700 g tipo 00 eller vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
5 dl kallt vatten (1 dl motsvarar 100 g)
2 tsk salt (1 tsk motsvarar ca 8 g)
2 msk olivolja (1 msk motsvarar 15 g)

Till jäsning

olivolja

Gör så här

Obs! degen kräver lång jäsning se alternativ i texen.
00:05:00
00:05:00
05:00:00
24:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

105 st
  • Vad gjorde jag för fel? Den är klumpig och torr, för den ska väl va mjuk och kletig väl? Går det att rädda? Jag hade i 750g mjöl. Skulle jag ha hällt i lite i taget? Skulle jag ha blandad vattnet med jästen först? Jag hällde i allt på en gång enligt receptet är det därför den blev så? Försökte rädda den med mer vatten i efterhand och olja men den är lika torr. Nu låter jag den jäsa och hoppas på det bästa.

    Mona

  • Mycket bra deg!

    Christina

  • Blev jättegoda pizzor, körde dom i en pizzainsats på kolgrillen men ska definitivt pröva hemma i varmluftsugnen oxå Hade ingen bakmaskin utan knådade för hand fungerade lika bra.

    Sibylla

Näringsvärde per portion

Energi2823 KJ / 675 kCal
Fett10 g
Salt3.48 g
Kolhydrater127 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Pizzadeg
Betyg 4.1 av 5.579 personer har röstat
Receptet har 124 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pizza Marinara
Betyg 2.3 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Potatispizza/Pizza con le Patate
Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pizza
Betyg 3.3 av 5.199 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Minipizzor med bananschalottenlök
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Napolitansk pizza
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad