Napolitansk pizzadeg

Betyg 4.7 av 5.208 personer har röstat
Receptet har 104 kommentarer
Napolitansk pizzadeg

En klassisk napolitansk pizzabotten är tunn i mitten och luftig i kanterna, men med en frasig yta. Här har vi gjort ett anpassat recept med bara 4 gram jäst, som funkar fint för hemmabruk och med en helt vanlig ugn istället för vedugn. Buon appetito!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Napolitansk pizzadeg

Ingredienser

4 portioner

Deg

4 g färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst)
700 g tipo 00 eller vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
5 dl kallt vatten (1 dl motsvarar 100 g)
2 tsk salt (1 tsk motsvarar ca 8 g)
2 msk olivolja (1 msk motsvarar 15 g)

Till jäsning

olivolja

Gör så här

Obs! degen kräver lång jäsning se alternativ i texen.
00:05:00
00:05:00
05:00:00
24:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Mycket bra deg!

Christina

2025-08-07

Blev jättegoda pizzor, körde dom i en pizzainsats på kolgrillen men ska definitivt pröva hemma i varmluftsugnen oxå Hade ingen bakmaskin utan knådade för hand fungerade lika bra.

Sibylla

2025-08-04

Jag saknar information kring jäsningen och att baka ut själva pizzan. Jag testade att jäsa i rumstemperatur som det står i receptet men är inte alls nöjd med resultatet. Har följt alla steg 100%. Hur ska de 4 bollarna jäsas - i vilken typ av ”behållare”, vilken storlek krävs? Ska det vara med duk på eller ska de jäsas fritt? Hur rekommenderar ni att man formar pizzorna efter jäsning, ska jag ha mjöl till utbakningen?….

Sara

2025-07-23

Näringsvärde per portion

Energi2823 KJ / 675 kCal
Fett10 g
Salt3.48 g
Kolhydrater127 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Pizzadeg
Betyg 4.1 av 5.578 personer har röstat
Receptet har 124 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pizza
Betyg 3.3 av 5.198 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pizza Marinara
Betyg 2.3 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Potatispizza/Pizza con le Patate
Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Minipizzor med bananschalottenlök
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Napolitansk pizza
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad