Napolitansk pizzadeg

Betyg 4.7 av 5.222 personer har röstat
Receptet har 106 kommentarer
Napolitansk pizzadeg

En klassisk napolitansk pizzabotten är tunn i mitten och luftig i kanterna, men med en frasig yta. Här har vi gjort ett anpassat recept med bara 4 gram jäst, som funkar fint för hemmabruk och med en helt vanlig ugn istället för vedugn. Buon appetito!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Napolitansk pizzadeg

Ingredienser

4 portioner

Deg

4 g färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst)
700 g tipo 00 eller vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
5 dl kallt vatten (1 dl motsvarar 100 g)
2 tsk salt (1 tsk motsvarar ca 8 g)
2 msk olivolja (1 msk motsvarar 15 g)

Till jäsning

olivolja

Gör så här

Obs! degen kräver lång jäsning se alternativ i texen.
00:05:00
00:05:00
05:00:00
24:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

106 st
  • Klockrent!

    Helena

  • Vad gjorde jag för fel? Den är klumpig och torr, för den ska väl va mjuk och kletig väl? Går det att rädda? Jag hade i 750g mjöl. Skulle jag ha hällt i lite i taget? Skulle jag ha blandad vattnet med jästen först? Jag hällde i allt på en gång enligt receptet är det därför den blev så? Försökte rädda den med mer vatten i efterhand och olja men den är lika torr. Nu låter jag den jäsa och hoppas på det bästa.

    Mona

  • Mycket bra deg!

    Christina

  • Blev jättegoda pizzor, körde dom i en pizzainsats på kolgrillen men ska definitivt pröva hemma i varmluftsugnen oxå Hade ingen bakmaskin utan knådade för hand fungerade lika bra.

    Sibylla

  • Jag saknar information kring jäsningen och att baka ut själva pizzan. Jag testade att jäsa i rumstemperatur som det står i receptet men är inte alls nöjd med resultatet. Har följt alla steg 100%. Hur ska de 4 bollarna jäsas - i vilken typ av ”behållare”, vilken storlek krävs? Ska det vara med duk på eller ska de jäsas fritt? Hur rekommenderar ni att man formar pizzorna efter jäsning, ska jag ha mjöl till utbakningen?….

    Sara

  • Det står inte hur mycket torrjäst jag ska ha till denna sats

    Pernilla

  • Super bra deg! Äntligen ♥️

    Gith

  • Bästa receptet för pizza! Vi bakar med mjöl av typen Tipo 00, det blir toppen!

    Monica

  • Har fryst degen flera gånger. Lägger den på tining på morgonen och använder den på kvällen. Blir jättebra.

    Birgitta

  • Gjorde denna pizza deg igår... Hitintills den bästa enligt min familj 🤗 Tack Ska prova en batch o frysa in.

    Peter

Näringsvärde per portion

Energi2823 KJ / 675 kCal
Fett10 g
Salt3.48 g
Kolhydrater127 g
Protein15 g

Testa liknande recept

  • Pizzadeg
    Betyg 4.1 av 5.581 personer har röstat
    Receptet har 124 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pizza Marinara
    Betyg 2.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatispizza/Pizza con le Patate
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pizza
    Betyg 3.3 av 5.199 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minipizzor med bananschalottenlök
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Napolitansk pizza
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad