Mustig grönpeppargryta med champinjoner
Mums, i det här receptet tillagas en mustig och smakrik grönpeppargryta. Grytan görs på bland annat vitlök, champinjoner, grönpeppar och matlagningsgrädde. Köttet skivas och steks hastigt i en het panna för att få yta och därefter kokas det färdigt i grönpepparsåsen. Servera med potatis och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Gryta
1 vitlöksklyfta
1/2 purjolök
250 g champinjoner
4 skivor benfria fläskkotletter
1 msk olja
2 dl matlagningsgrädde
1 tärning köttbuljong eller motsvarande mängd fond
2 tsk grönpeppar
1 1/2 dl vatten
1 tsk majsstärkelse
salt
peppar
1 msk dijonsenap
1/2 ask gräslök (à 20 g)
Sallad
1 romansallad
3 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2330 KJ / 557 kCal
Fett26 g
Salt1.73 g
Kolhydrater45 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Najs! Enkelt och bra. Hade ingen gräslök men slängde i en fryst hackad spenat-boll, eller två. Ger fin färg i grytan utan att dominera smakmässigt. Och massa grädde :)
Anders
2024-07-31Mycket god rätt med mild smak. Vi gjorde utan senap och med mer grädde för att få mer sås.
Rebecca
2022-04-18Väldigt god. Våra barn älskar sås så den ökade vi på lite. Gör gärna dubbel sats. Den blir nästan bara godare dagen efter i matlådan. Eller frys ner och ha som härlig middag en dag när tiden inte räcker för att laga riktig mat.
Anna
2022-01-23