Mustig grönpeppargryta med champinjoner
Mums, i det här receptet tillagas en mustig och smakrik grönpeppargryta. Grytan görs på bland annat vitlök, champinjoner, grönpeppar och matlagningsgrädde. Köttet skivas och steks hastigt i en het panna för att få yta och därefter kokas det färdigt i grönpepparsåsen. Servera med potatis och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2014
Ingredienser
Gryta
Sallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Najs! Enkelt och bra. Hade ingen gräslök men slängde i en fryst hackad spenat-boll, eller två. Ger fin färg i grytan utan att dominera smakmässigt. Och massa grädde :)
Anders
2024-07-31Mycket god rätt med mild smak. Vi gjorde utan senap och med mer grädde för att få mer sås.
Rebecca
2022-04-18Väldigt god. Våra barn älskar sås så den ökade vi på lite. Gör gärna dubbel sats. Den blir nästan bara godare dagen efter i matlådan. Eller frys ner och ha som härlig middag en dag när tiden inte räcker för att laga riktig mat.
Anna
2022-01-23