Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kotlettpanna med silverlök och soltorkade tomater

Robust kotlettgryta med delikat silverlök och smakrika soltorkade tomater. Servera med potatis och broccolibuketter så har du en stadig middag. Toppa med persilja och finhackad silverlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka silverlöken. Fräs drygt hälften av löken i hälften av matfettet i en stekpanna. Lägg över löken i en traktörpanna. Hetta upp resterande matfett i stekpannan. När det är ljusgult och slutat skumma läggs kotletterna i och får bryna ca 2 minuter/sida. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg kotletterna i traktörpannan och häll på buljong, grädde och soja. Strimla tomaterna och lägg ovanpå kotletterna. Låt puttra utan lock ca 10 minuter. Strö den sparade löken och persiljan över kotletterna. Servera med kokt potatis och broccolibuketter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 silverlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 fläskkotletter (à ca 200 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 10 marinerade soltorkade tomater
  • 1/2 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1980 kJ / 470 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer