Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rödlöksfyllda köttfärsrullar

Rödlöksfyllda köttfärsrullar med ansjovishack, lök och persilja är en stilig middagsrätt som tillagas på under en timme. Köttfärsrullarna serveras med skyn, kokt potatis och ärter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka rödlöken. Fräs löken i hälften av matfettet i en stekpanna. Låt ansjovisfiléerna rinna av och hacka dem. Tillsätt ansjovishacket och persiljan och låt det fräsa med i stekpannan några min.
  2. Dela köttfärsen i fyra delar. Platta ut varje köttfärsdel på en vattensköljd skärbräda. Fördela lökfräset på köttfärsen. Rulla ihop varje del till en rulle.
  3. Hetta upp resten av matfettet i en stekpanna. Stek köttfärsrullarna runt om och krydda med salt och peppar. Tillsätt buljong och soja och låt köttfärsrullarna bräsera 6-8 min. Red skyn med maizenaredning. Servera köttfärsrullarna med skyn, kokt potatis och ärter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
  • 1/2 dl persilja
  • 400 g köttfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 tsk soja
  • 1 1/2 msk maizenaredning för mörka såser
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1940 kJ / 460 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer