Gotländsk lammgryta

13
4
Gotländsk lammgryta

Klassisk och mustig gotländsk lammgryta av lammkött, palsternackor, morötter och schalottenlök. Den goda grytan får en fyllig och rustik smak av smakhöjare som honung, rödvin och soja. Servera gärna lammgrytan med pressad potatis.

Gotländsk lammgryta

Ingredienser

4 portioner
500 g lammkött (t ex av steken)
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl köttbuljong (fond eller tärning och vatten)
1 dl rödvin
1 palsternacka
2 morötter
10 schalottenlökar
1 msk soja
1 msk honung
2 msk maizenaredning (för mörka såser)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Mona

2005-11-12

Jag tog lammrygg med ben, vanlig gul lök och lite mer honung. Yoghurt smatksatt med i olja fräst vitlök och chillipeppar. Det blev en söt gryta med en sval, syrlig och stark sås. Underbart gott! Bättre än jag kunde tänka mig.

Gunilla

2005-02-21

Så väldigt gott! Ät detta och njut! Tyvärr är lamm fortfarande underskattat i Sverige. Köttet har SMAK. Se bara i nordafrika hur man kryddar med mycket ingefära, kanel, torkade aprikoser, citron och jag vet inte vad. Det klart bästa köttet - och möraste.

Gunilla

2005-02-21

Så väldigt gott! Ät detta och njut! Tyvärr är lamm fortfarande underskattat i Sverige. Köttet har SMAK. Se bara i nordafrika hur man kryddar med mycket ingefära, kanel, torkade aprikoser, citron och jag vet inte vad. Det klart bästa köttet - och möraste.