Gotländsk lammgryta
Klassisk och mustig gotländsk lammgryta av lammkött, palsternackor, morötter och schalottenlök. Den goda grytan får en fyllig och rustik smak av smakhöjare som honung, rödvin och soja. Servera gärna lammgrytan med pressad potatis.
Ingredienser
4 portioner
500 g lammkött (t ex av steken)
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl köttbuljong (fond eller tärning och vatten)
1 dl rödvin
1 palsternacka
2 morötter
10 schalottenlökar
1 msk soja
1 msk honung
2 msk maizenaredning (för mörka såser)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag tog lammrygg med ben, vanlig gul lök och lite mer honung. Yoghurt smatksatt med i olja fräst vitlök och chillipeppar. Det blev en söt gryta med en sval, syrlig och stark sås. Underbart gott! Bättre än jag kunde tänka mig.
Mona
2005-11-12Så väldigt gott! Ät detta och njut! Tyvärr är lamm fortfarande underskattat i Sverige. Köttet har SMAK. Se bara i nordafrika hur man kryddar med mycket ingefära, kanel, torkade aprikoser, citron och jag vet inte vad. Det klart bästa köttet - och möraste.
Gunilla
2005-02-21Så väldigt gott! Ät detta och njut! Tyvärr är lamm fortfarande underskattat i Sverige. Köttet har SMAK. Se bara i nordafrika hur man kryddar med mycket ingefära, kanel, torkade aprikoser, citron och jag vet inte vad. Det klart bästa köttet - och möraste.
Gunilla
2005-02-21