Gotländsk lammgryta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gotländsk lammgryta

Klassisk och mustig gotländsk lammgryta av lammkött, palsternackor, morötter och schalottenlök. Den goda grytan får en fyllig och rustik smak av smakhöjare som honung, rödvin och soja. Servera gärna lammgrytan med pressad potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i mindre bitar. Bryn köttet i hälften av matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg över köttet i en gryta och häll på buljong och rödvin. Låt puttra i ca 15 min under lock.
  3. Skala och skär palsternacka och morötter i bitar. Skala löken. Fräs rotsakerna i resterande matfett i stekpannan.
  4. Lägg över i grytan och låt puttra ytterligare i 15-20 min. Smaka av med soja och honung. Red med maizenaredningen.
  5. Servera grytan med kokt, gärna pressad potatis och en klick med matlagningsyoghurt smaksatt med pressad vitlök och hackad persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g lammkött (t ex av steken)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl köttbuljong (fond eller tärning och vatten)
  • 1 dl rödvin
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 10 schalottenlökar
  • 1 msk soja
  • 1 msk honung
  • 2 msk maizenaredning (för mörka såser)
Lägg till i inköpslistan