Klassisk och mustig gotländsk lammgryta av lammkött, palsternackor, morötter och schalottenlök. Den goda grytan får en fyllig och rustik smak av smakhöjare som honung, rödvin och soja. Servera gärna lammgrytan med pressad potatis.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mona
2005-11-12Jag tog lammrygg med ben, vanlig gul lök och lite mer honung. Yoghurt smatksatt med i olja fräst vitlök och chillipeppar. Det blev en söt gryta med en sval, syrlig och stark sås. Underbart gott! Bättre än jag kunde tänka mig.
Gunilla
2005-02-21Så väldigt gott! Ät detta och njut! Tyvärr är lamm fortfarande underskattat i Sverige. Köttet har SMAK. Se bara i nordafrika hur man kryddar med mycket ingefära, kanel, torkade aprikoser, citron och jag vet inte vad. Det klart bästa köttet - och möraste.
Gunilla
2005-02-21Så väldigt gott! Ät detta och njut! Tyvärr är lamm fortfarande underskattat i Sverige. Köttet har SMAK. Se bara i nordafrika hur man kryddar med mycket ingefära, kanel, torkade aprikoser, citron och jag vet inte vad. Det klart bästa köttet - och möraste.