Kalvstek med pepparsås, inlagda höstrotisar och hasselbackspotatis

Betyg 2.1 av 5.
7 personer har röstat
1
Kalvstek med pepparsås, inlagda höstrotisar och hasselbackspotatis

Kalvsteken blir en perfekt söndagsmiddag att bjuda familj och vänner på. Servera ihop med hasselbackspotatis, smaksatta höstrostisar och rosépepparsås.

Kalvstek med pepparsås, inlagda höstrotisar och hasselbackspotatis

Ingredienser

6 portioner

Kalvstek

2   gula lökar
ca 1 kg  kalvstek
2 msk  smör
1 1/2 tsk  salt
1 tsk  grovkrossad svartpeppar
2 tsk  krossad grönpeppar i lag
2   lagerblad
5 dl  kalvfond (vatten och fond)

Höstrotisar

1/2 dl  ättiksprit
1 dl  strösocker
1 1/2 dl  vatten
1   kanelstång
2   stjärnanis
2   morötter
2   stora betor (gärna gul och polka)
1   kålrabbi
1/2   kruka persilja

Sås

3 dl  vispgrädde
2 tsk  rosépeppar
1 msk  svartvinbärsgelé
salt och svartpeppar
2 tsk  majsstärkelse

Till servering

hasselbackspotatis

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på kalvfonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd till Hasselbackspotatisen.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör (även till Hasselbackspotatisen) och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: väjl mjölkproteinfritt matfett (även till Hasselbackspotatisen). Välj soja-, havre- eller risbaserad gräddersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Knepigt att koka steken i buljong. Det lakar ju ur den. Jag kokade den till 65 grader vilket var lagom. 75 låter väldigt högt. Det tog max 30 min att nå 65 grader. Borde inte steken körts i ugn och därefter lagts i avsvalnad buljong?

Anders

2022-01-24

Näringsvärde per portion

Energi2307 KJ / 552 kCal
Fett31.4 g
Salt2.1 g
Kolhydrater36.3 g
Protein30.1 g

Testa liknande recept

Kalvstek med gräddsås
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttbullar i tomatsås
Betyg 4.4 av 5.
162 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokt kalv i grapefruktsås
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalvtartar med Tellicherrymayo och schalottenlök
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantarellfärserad kalvrulle
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga