Kalvstek med pepparsås, inlagda höstrotisar och hasselbackspotatis

7
1
Kalvstek med pepparsås, inlagda höstrotisar och hasselbackspotatis

Kalvsteken blir en perfekt söndagsmiddag att bjuda familj och vänner på. Servera ihop med hasselbackspotatis, smaksatta höstrostisar och rosépepparsås.

Kalvstek med pepparsås, inlagda höstrotisar och hasselbackspotatis

Ingredienser

6 portioner

Kalvstek

2 gula lökar
ca 1 kg kalvstek
2 msk smör
1 1/2 tsk salt
1 tsk grovkrossad svartpeppar
2 tsk krossad grönpeppar i lag
2 lagerblad
5 dl kalvfond (vatten och fond)

Höstrotisar

1/2 dl ättiksprit
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 kanelstång
2 stjärnanis
2 morötter
2 stora betor (gärna gul och polka)
1 kålrabbi
1/2 kruka persilja

Sås

3 dl vispgrädde
2 tsk rosépeppar
1 msk svartvinbärsgelé
salt och svartpeppar
2 tsk majsstärkelse

Till servering

hasselbackspotatis

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på kalvfonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd till Hasselbackspotatisen.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör (även till Hasselbackspotatisen) och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: väjl mjölkproteinfritt matfett (även till Hasselbackspotatisen). Välj soja-, havre- eller risbaserad gräddersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Anders

2022-01-24

Knepigt att koka steken i buljong. Det lakar ju ur den. Jag kokade den till 65 grader vilket var lagom. 75 låter väldigt högt. Det tog max 30 min att nå 65 grader. Borde inte steken körts i ugn och därefter lagts i avsvalnad buljong?

Näringsvärde per portion

Energi 2307 KJ / 552 kCal
Fett 314 g
Salt 21 g
Kolhydrater 363 g
Protein 301 g
Läs mer om näringsvärden