Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med biff och grönpeppar

Krämig, rivig och snabb pasta full av smaker. Den strimlade biffen steks tillsammans med löken i en het panna. Såsen lagar du direkt i pannan med köttet och broccolin kokar du i pastavattnet en stund. Smarta tidsbesparingar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Ansa och skär broccolin i mindre bitar. Hacka persiljan och strimla salladen.
  3. Skala och klyfta löken. Stek lök och kött i oljan i en stor stekpanna på hög värme ca 5 minuter. Blanda ner tomatpurén och låt fräsa ca 1 minut. Krydda med salt.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg i broccolin när det återstår ca 4 minuter av pastans koktid.
  5. Rör ner buljongen i stekpannan. Hacka grönpepparn eller stöt den grovt i mortel och rör ner den. Koka upp och låt småkoka ca 5 minuter under lock.
  6. Rör ut majsstärkelsen i hälften av grädden. Rör ner redningen och resten av grädden i pannan. Koka ytterligare ca 2 minuter utan lock. Smaka av med soja.
  7. Vänd ner persiljan i pastan. Servera med biffen och salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna penne
  • 250 g broccoli
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 isbergssallad
  • 1 rödlök
  • ca 500 g strimlad ryggbiff
  • 1 tsk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • salt
  • 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 msk grönpeppar i lag
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk kinesisk soja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2688 kJ / 644 kCal