Mustig grönpeppargryta med champinjoner

Mums, i det här receptet tillagas en mustig och smakrik grönpeppargryta. Grytan görs på bland annat vitlök, champinjoner, grönpeppar och matlagningsgrädde. Köttet skivas och steks hastigt i en het panna för att få yta och därefter kokas det färdigt i grönpepparsåsen. Servera med potatis och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2014

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Gryta
1 vitlöksklyfta
1/2 purjolök
250 g champinjoner
4 skivor benfria fläskkotletter
1 msk olja
2 dl matlagningsgrädde
1 tärning köttbuljong eller motsvarande mängd fond
2 tsk grönpeppar
1 1/2 dl vatten
1 tsk majsstärkelse
salt
peppar
1 msk dijonsenap
1/2 ask gräslök (à 20 g)
Sallad
1 romansallad
3 tomater
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2330 KJ / 557 kCal
Fett26 g
Salt1.73 g
Kolhydrater45 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
7 stSupergott måltid gott till är stekt broccoli.
June
Najs! Enkelt och bra. Hade ingen gräslök men slängde i en fryst hackad spenat-boll, eller två. Ger fin färg i grytan utan att dominera smakmässigt. Och massa grädde :)
Anders
Mycket god rätt med mild smak. Vi gjorde utan senap och med mer grädde för att få mer sås.
Rebecca
Väldigt god. Våra barn älskar sås så den ökade vi på lite. Gör gärna dubbel sats. Den blir nästan bara godare dagen efter i matlådan. Eller frys ner och ha som härlig middag en dag när tiden inte räcker för att laga riktig mat.
Anna
Underbart god! Den sparas så den kan göras många gånger i framtiden!
Dennis
Grytan var jättegod. Enkel att göra. Smask!
Susanne
Mycket gott! Hade i mer grädde än vad det stod och slantade i lite morötter. Detta ska vi göra flera gånger.
Rosita