Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fläskkotletter i kiwisås

Fläskkotletter i kiwisås är en snabblagad och superb kötträtt som friskas upp av kiwisåsen. Servera med ris eller kokt potatis och lättkokta morotsstrimlor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ett par snitt i fettkanten på varje fläskkotlett. Stek kotletterna i hälften av oljan ca 4 min/sida. Krydda med salt och rosépeppar. Ta upp kotletterna ur stekpannan.
  2. Sås: Skala, finhacka och fräs löken i resten av oljan.
  3. Skala och tärna kiwin. Blanda drygt hälften av kiwin med löken.
  4. Tillsätt buljong och crème fraiche. Låt koka upp hastigt och lägg i fläskkotletterna. Låt puttra ett par min. Red ev med maizenaredning.
  5. Strö resten av kiwin över kotletterna.
  6. Till servering: Servera med ris eller kokt potatis och lättkokta morotsstrimlor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fläskkotletter
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk rosépeppar
Kiwisås
  • 1 gul lök
  • 3 kiwi
  • 2 dl köttbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk mörk maizenaredning
Till servering
  • kokt ris eller kokt potatis
  • lättkokta morotsstrimlor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2220 kJ / 530 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer