Clam chowder

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Clam chowder

Clam chowder är en musselsoppa med anor från amerikanska östkusten. En matig soppa med fläsk, potatis och grädde, förutom färska musslor förstås. En soppa som passar både vardag som fest.

Clam chowder

Ingredienser

4 portioner

Clam chowder

2 gula lökar
4 potatisar (4 potatisar motsvarar ca 400 g)
200 g rotselleri
100 g rimmat sidfläsk
1 msk smör
2 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
3 dl vispgrädde
1 kg blåmusslor
salt
svartpeppar
1 dl finhackade örtkryddor (t ex persilja och timjan)

Till servering

bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.
Energi3386 KJ / 803 kCal
Fett51 g
Salt2.2 g
Kolhydrater33 g
Protein55 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Clam chowder med sidfläsk och potatis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gumbo med färsk chorizo och blåmusslor
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade lökar med curry- och musseldipp
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Broccoli med musselemulsion
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillade blåmusslor med västerbottenssmör
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med blå kongopotatis och blåmusslor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga