Bavette et moules au safran är franska och betyder pasta med musslor och saffran. Fisk och skaldjur tillsammans med vitt vin och saffran är en oslagbar kombination och här får ingredienserna sjuda långsamt. Fantastiska dofter sprider sig i köket och så snart pastan är kokt är det dags för servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Perfekt kombination, torsk och musslor!
Lars
2015-12-11