Bavette et moules au safran
Bavette et moules au safran är franska och betyder pasta med musslor och saffran. Fisk och skaldjur tillsammans med vitt vin och saffran är en oslagbar kombination och här får ingredienserna sjuda långsamt. Fantastiska dofter sprider sig i köket och så snart pastan är kokt är det dags för servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015
Ingredienser
4 portioner
400 g torskfilé
1 förp frysta blåmusslor med skal (à 450 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
4 port pasta (gärna bavette)
1 msk olivolja
1/2 g saffran
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
1/2 kruka körvel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2871 KJ / 686 kCal
Fett25 g
Salt0.87 g
Kolhydrater59 g
Protein51 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Perfekt kombination, torsk och musslor!
Lars
2015-12-11