Bavette et moules au safran

Betyg 3 av 5.
106 personer har röstat
1
Bavette et moules au safran

Bavette et moules au safran är franska och betyder pasta med musslor och saffran. Fisk och skaldjur tillsammans med vitt vin och saffran är en oslagbar kombination och här får ingredienserna sjuda långsamt. Fantastiska dofter sprider sig i köket och så snart pastan är kokt är det dags för servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015

Bavette et moules au safran

Ingredienser

4 portioner
400 g torskfilé
1 förp frysta blåmusslor med skal (à 450 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
4 port pasta (gärna bavette)
1 msk olivolja
1/2 g saffran
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
1/2 kruka körvel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
106 personer har röstat

Kommentar

Perfekt kombination, torsk och musslor!

Lars

2015-12-11

Näringsvärde per portion

Energi2871 KJ / 686 kCal
Fett25 g
Salt0.87 g
Kolhydrater59 g
Protein51 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Blåmusslor med mouledressing
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musselsoppa med krusbär och körvel
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Moules frites
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musselsoppa
Betyg 4.2 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Clam chowder
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Moule marinière (Musslor i vitt vin)
Betyg 4 av 5.
164 personer har röstat
Under 60 min att tillaga