Musselpasta med bönor och persilja

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Musselpasta med bönor och persilja

Sugen på musslor? Låt oss presentera denna krämiga musselpasta som både är en fröjd för smaklökarna och ögonen! En härlig syra från både smetanan och vinet som musslorna fått kokas i bryter av fint mot persiljan, tomaterna och haricots vertsen. Smaklig pasta önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2022

Musselpasta med bönor och persilja

Ingredienser

2 portioner
2   port pasta (gärna linguine)
150 g  haricots verts (bönor)
1/2   förp plommontomater
1/2   förp färsk persilja (à 20 g)
1   förp färska vinkokta musslor (à 670 g)
1 dl  smetana
2 1/2 tsk  majsstärkelse
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2421 KJ / 581 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein18 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fisksoppa i melonskal
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm tomat- och musselsallad
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisgnocchi med bresaola och bönor
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönor som på Sicilien
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinkokta musslor med pasta
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga