UNDER 30 MIN | Medel

Musselpasta med bönor och persilja

Sugen på något mussligt? Låt oss presentera denna krämiga musselpasta som både är en fröjd för smaklökarna och ögonen! En härlig syra från både smetanan och vinet som musslorna fått kokas i bryter av fint mot persiljan, tomaterna och haricots vertsen. Smaklig pasta önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka med haricots vertsen de sista 4 minuterna av pastans koktid.
  2. Skär tomaterna i mindre bitar och hacka persiljan.
  3. Häll av pastan och bönorna i ett durkslag.
  4. Sätt tillbaka kastrullen på plattan igen och koka upp musslorna hastigt i den medföljande lagen och smetanan.
  5. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör i kastrullen. Låt sjuda i 2 minuter och smaka av med peppar.
  6. Blanda ner tomaterna, persiljan, pastan och bönorna i musslorna och servera.

För alla

Kontrollera noga innehållet i musslorna.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port pasta (gärna linguine)
  • 150 g haricots verts
  • 2 tomater
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 670 g vinkokta musslor
  • 1 dl smetana
  • 2 1/2 tsk majsstärkelse
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2785 kJ / 664 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept