Musselpasta med bönor och persilja
Sugen på musslor? Låt oss presentera denna krämiga musselpasta som både är en fröjd för smaklökarna och ögonen! En härlig syra från både smetanan och vinet som musslorna fått kokas i bryter av fint mot persiljan, tomaterna och haricots vertsen. Smaklig pasta önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2022
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna linguine)
150 g haricots verts (bönor)
1/2 förp plommontomater
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1 förp färska vinkokta musslor (à 670 g)
1 dl smetana
2 1/2 tsk majsstärkelse
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2421 KJ / 581 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer