Musselpasta med broccoli och persilja
Vinkokta musslor serveras här med pappardellepasta och persilja. Musslorna låter du koka ihop med morötter, fänkål och salladslök för maximal smak. Persiljan väder du ner på slutet innan du serverar musslorna på den nykokta pastan tillsammans med krispig broccoli.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna pappardelle)
ca 250 g broccoli eller bellaverde
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 fänkål (à ca 150 g)
2 morötter
1 förp vinkokta musslor (à 670 g)
1 dl vispgrädde
200 g musselkött
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2158 KJ / 520 kCal
Fett17 g
Salt2.54 g
Kolhydrater62 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otrolig rätt! Fräsch, enkel att tillaga och smakrik 😍
Anna
2020-10-16Inte alls gott, smakade bara gamla musslor och alldeles för mycket hav. Usch!
Sofia
2020-10-14