Musselpasta med broccoli och persilja

6
2
Musselpasta med broccoli och persilja

Vinkokta musslor serveras här med pappardellepasta och persilja. Musslorna låter du koka ihop med morötter, fänkål och salladslök för maximal smak. Persiljan väder du ner på slutet innan du serverar musslorna på den nykokta pastan tillsammans med krispig broccoli.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2020

Musselpasta med broccoli och persilja

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna pappardelle)
ca 250 g
broccoli eller bellaverde
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1/2
fänkål (à ca 150 g)
2
morötter
1
förp vinkokta musslor (à 670 g)
1 dl
vispgrädde
200 g
musselkött
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Servera med rostade pumpakärnor. Det går bra att byta ut persilja mot 1/2 kruka körvel (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Anna

2020-10-16

Otrolig rätt! Fräsch, enkel att tillaga och smakrik 😍

Sofia

2020-10-14

Inte alls gott, smakade bara gamla musslor och alldeles för mycket hav. Usch!

Näringsvärde per portion

Energi 2158 KJ / 520 kCal
Fett 17 g
Salt 2.54 g
Kolhydrater 62 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept