Musselpasta med broccoli och persilja

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
2
Musselpasta med broccoli och persilja

Vinkokta musslor serveras här med pappardellepasta och persilja. Musslorna låter du koka ihop med morötter, fänkål och salladslök för maximal smak. Persiljan väder du ner på slutet innan du serverar musslorna på den nykokta pastan tillsammans med krispig broccoli.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2020

Musselpasta med broccoli och persilja

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna pappardelle)
ca 250 g broccoli eller bellaverde
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 fänkål (à ca 150 g)
2 morötter
1 förp vinkokta musslor (à 670 g)
1 dl vispgrädde
200 g musselkött
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Otrolig rätt! Fräsch, enkel att tillaga och smakrik 😍

Anna

2020-10-16

Inte alls gott, smakade bara gamla musslor och alldeles för mycket hav. Usch!

Sofia

2020-10-14

Näringsvärde per portion

Energi2158 KJ / 520 kCal
Fett17 g
Salt2.54 g
Kolhydrater62 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spaghetti med musselsås express
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinkokta musslor med pasta
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tagliatelle med rökta blåmusslor, fänkål och citron
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fettuccine med musslor, persilja och tomat
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plockig skaldjursgryta med rostade grönsaker
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga