Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Musselpasta med persilja

En snabblagad musselpasta sitter aldrig fel, speciellt inte om den också är utsökt god. Syran från tomaterna passar utmärkt ihop med den fräscha persiljan, och ihop höjer de smakerna till denna lite småheta rätt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skär tomaterna i halvor och hacka persiljan. Ansa ärtorna.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackning. Koka ärtorna ca 3 minuter tillsammans med pastan.
  4. Värm musslorna med crème fraiche i en kastrull och vänd ner tomater och persilja.
  5. Servera pastan med ärtorna och musslorna.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 150 g sockerärtor
  • 2 port färsk pasta (gärna fettucine)
  • 670 g vinkokta musslor
  • 1 dl lätt crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1944 kJ / 465 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer