Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varm tomat- och musselsallad

Vitlök och chili får stekas i olja och ackompanjeras av tomat, musslor, vinäger och basilika. Resultatet blir den här intressanta varma tomat- och musselsalladen. Snabblagad och svindlande god.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Fräs vitlök och chili i oljan i en stekpanna.
  2. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Låt musslorna rinna av. Vänd ner tomater och musslor i pannan och stänk över vinäger. Krydda med salt och basilika.
  3. Lägg salladen på 4 tallrikar (för 4 port). Fördela tomat- och musselfräset på salladsbädden.
  4. Servera med vitt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili t ex spansk peppar
  • 2 msk olivolja
  • 6 plommontomater
  • 1 burk musslor i vatten (à ca 450 g)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk gourmetsalt eller vanligt salt (1 tsk gourmetsalt motsvarar 1/2 tsk vanligt salt)
  • 2 msk hackad basilika
  • 1 ask blandade salladsblad (à ca 150 g) t ex rucola, rosé och frisé
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?