Varm tomat- och musselsallad

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
1
Varm tomat- och musselsallad

Vitlök och chili får stekas i olja och ackompanjeras av tomat, musslor, vinäger och basilika. Resultatet blir den här intressanta varma tomat- och musselsalladen. Snabblagad och svindlande god.

Varm tomat- och musselsallad

Ingredienser

4 portioner
4 - 5   vitlöksklyftor
1   röd chili t ex spansk peppar
2 msk  olivolja
6   plommontomater
1   burk musslor i vatten (à ca 450 g)
1 msk  balsamvinäger
1 tsk  gourmetsalt eller vanligt salt (1 tsk gourmetsalt motsvarar 1/2 tsk vanligt salt)
2 msk  hackad basilika
1   ask blandade salladsblad (à ca 150 g) t ex rucola, rosé och frisé

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Härlig varm sallad med tomat och musslor. Funderar över vad som kunde förbättrat ytterligare - möjligen lite mer smak i basen som t ex tomatpuré och mer salt och peppar …

Anna

2021-07-18

Testa liknande recept

Tagliatelle med vitlöksmusslor, rucola och oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparrissoppa med musslor och roquefort
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vinkokta musslor med pasta
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ost- och nötgratinerade musslor på sparrisbädd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjursrisotto
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga