Varm tomat- och musselsallad
![Varm tomat- och musselsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13911/cf_259/varm_tomat-_och_musselsallad.jpg)
Vitlök och chili får stekas i olja och ackompanjeras av tomat, musslor, vinäger och basilika. Resultatet blir den här intressanta varma tomat- och musselsalladen. Snabblagad och svindlande god.
![Varm tomat- och musselsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13911/cf_259/varm_tomat-_och_musselsallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 - 5 vitlöksklyftor
1 röd chili t ex spansk peppar
2 msk olivolja
6 plommontomater
1 burk musslor i vatten (à ca 450 g)
1 msk balsamvinäger
1 tsk gourmetsalt eller vanligt salt (1 tsk gourmetsalt motsvarar 1/2 tsk vanligt salt)
2 msk hackad basilika
1 ask blandade salladsblad (à ca 150 g) t ex rucola, rosé och frisé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Härlig varm sallad med tomat och musslor. Funderar över vad som kunde förbättrat ytterligare - möjligen lite mer smak i basen som t ex tomatpuré och mer salt och peppar …
Anna
2021-07-18