Vitlök och chili får stekas i olja och ackompanjeras av tomat, musslor, vinäger och basilika. Resultatet blir den här intressanta varma tomat- och musselsalladen. Snabblagad och svindlande god.
Ingredienser
4 portioner
4 - 5
vitlöksklyftor
1
röd chili t ex spansk peppar
2
msk
olivolja
6
plommontomater
1
burk musslor i vatten (à ca 450 g)
1
msk
balsamvinäger
1
tsk
gourmetsalt eller vanligt salt (1 tsk gourmetsalt motsvarar 1/2 tsk vanligt salt)
2
msk
hackad basilika
1
ask blandade salladsblad (à ca 150 g) t ex rucola, rosé och frisé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
6
1 st
Kommentar
Anna
2021-07-18
Härlig varm sallad med tomat och musslor. Funderar över vad som kunde förbättrat ytterligare - möjligen lite mer smak i basen som t ex tomatpuré och mer salt och peppar …
Kommentar
Anna
2021-07-18Härlig varm sallad med tomat och musslor. Funderar över vad som kunde förbättrat ytterligare - möjligen lite mer smak i basen som t ex tomatpuré och mer salt och peppar …