Mussel- och chorizopasta med persilja
Skaldjur och kött går absolut ihop! En härlig sås gjord på allt från minichorizo, musselkött och massor av andra gottiga kryddor. Passar utmärkt ihop med en smakrik pasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2022
Ingredienser
4 portioner
Mussel- och chorizosås
1 rödlök
1 förp minichorizo hot chipotle (à 300 g)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl matlagningsgrädde
200 g blåmusselkött
1/2 kruka persilja
salt
peppar
4 port färsk pasta (gärna pappardelle persilja/vitlök)
250 g körsbärstomater
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3353 KJ / 792 kCal
Fett38 g
Salt4 g
Kolhydrater74 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott och enkelt! Kommer absolut att göra fler gånger 👌🏻
Fanny
2022-03-21Supergott!
Elsa
2022-03-06Suveränt gott och enkelt! Tusen tack 🙏
Yasmine
2021-10-29