Mussel- och chorizopasta med persilja

8
3
Mussel- och chorizopasta med persilja

Skaldjur och kött går absolut ihop! En härlig sås gjord på allt från minichorizo, musselkött och massor av andra gottiga kryddor. Passar utmärkt ihop med en smakrik pasta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2022

Mussel- och chorizopasta med persilja

Ingredienser

4 portioner

Mussel- och chorizosås

1 rödlök
1 förp minichorizo hot chipotle (à 300 g)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl matlagningsgrädde
200 g blåmusselkött
1/2 kruka persilja
salt
peppar
4 port färsk pasta (gärna pappardelle persilja/vitlök)
250 g körsbärstomater
65 g rucola

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Fanny

2022-03-21

Riktigt gott och enkelt! Kommer absolut att göra fler gånger 👌🏻

Elsa

2022-03-06

Supergott!

Yasmine

2021-10-29

Suveränt gott och enkelt! Tusen tack 🙏

Näringsvärde per portion

Energi 3353 KJ / 792 kCal
Fett 38 g
Salt 4 g
Kolhydrater 74 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden