Rostade rotfrukter med mejram och pepparrotskräm
En rätt på rostade rotfrukter med mejram och pepparrotskräm. Rotfrukterna reder sig självt i ugnen och får en härligt krispig yta där du mot slutet adderar den smakfylliga korven. Till denna måltid serveras en rivig pepparrotskräm som gifter sig bra med den något söta smaken från rotfrukterna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2015
Ingredienser
4 portioner
4 morötter
300 g majrovor
450 g potatis (gärna Amandine)
1/2 tsk timjan
2 msk olja
salt
svartpeppar
1 rödlök
40 g ölkorv kabanoss
240 g minichorizo
240 g ostwurst eller salsiccia
1/2 kruka mejram
Kräm
1 1/2 msk riven pepparrot
250 g kvarg 0,1 %
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2750 KJ / 658 kCal
Fett38 g
Salt5.11 g
Kolhydrater41 g
Protein34 g
Kommentarer