Rostade rotfrukter med mejram och pepparrotskräm

Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
0
Rostade rotfrukter med mejram och pepparrotskräm

En rätt på rostade rotfrukter med mejram och pepparrotskräm. Rotfrukterna reder sig självt i ugnen och får en härligt krispig yta där du mot slutet adderar den smakfylliga korven. Till denna måltid serveras en rivig pepparrotskräm som gifter sig bra med den något söta smaken från rotfrukterna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2015

Rostade rotfrukter med mejram och pepparrotskräm

Ingredienser

4 portioner
4 morötter
300 g majrovor
450 g potatis (gärna Amandine)
1/2 tsk timjan
2 msk olja
salt
svartpeppar
1 rödlök
40 g ölkorv kabanoss
240 g minichorizo
240 g ostwurst eller salsiccia
1/2 kruka mejram

Kräm

1 1/2 msk riven pepparrot
250 g kvarg 0,1 %

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2750 KJ / 658 kCal
Fett38 g
Salt5.11 g
Kolhydrater41 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Pasta med korv och paprikapesto
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korv med bröd och het räksallad i chorizomajonnäs
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glaserad majrova
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Suovas pirko
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörsvängd majrova med kantarell
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamelliserade majrovor med smålök och russin
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga