Rostade rotfrukter med mejram och pepparrotskräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostade rotfrukter med mejram och pepparrotskräm

En rätt på rostade rotfrukter med mejram och pepparrotskräm. Rotfrukterna reder sig självt i ugnen och får en härligt krispig yta där du mot slutet adderar den smakfylliga korven. Till denna måltid serveras en rivig pepparrotskräm som gifter sig bra med den något söta smaken från rotfrukterna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tvätta morötter och majrovor. Skiva rotfrukterna och potatisen med skalet.
  3. Blanda rotsakerna med timjan, olja, salt och peppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Skala löken, skiva den och korvarna. Blanda det med rotsakerna på plåten när det återstår ca 10 minuter av tillagningstiden.
  5. Hacka mejram grovt och blanda med rotfrukterna precis före servering.
  6. Kräm: Skala och riv pepparroten. Rör ner den i kvargen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera rotfrukterna och korven med pepparrotskrämen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut ostwursten mot salsiccia. Använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ostwursten mot salsiccia. Byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Barnknep: skär respektive korv på olika sätt för att skilja dem åt. Om barnen har en favoritkorv blir det då lätt att plocka dessa från plåten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 morötter
  • 300 g majrovor
  • 450 g potatis (gärna Amandine)
  • 1/2 tsk timjan
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 1 rödlök
  • 40 g ölkorv kabanoss
  • 240 g minichorizo
  • 240 g ostwurst eller salsiccia
  • 1/2 kruka mejram
Kräm
  • 1 1/2 msk riven pepparrot
  • 250 g kvarg 0,1 %
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2750 kJ / 658 kCal