Rostade rotfrukter med mejram och pepparrotskräm

23
0
Rostade rotfrukter med mejram och pepparrotskräm

En rätt på rostade rotfrukter med mejram och pepparrotskräm. Rotfrukterna reder sig självt i ugnen och får en härligt krispig yta där du mot slutet adderar den smakfylliga korven. Till denna måltid serveras en rivig pepparrotskräm som gifter sig bra med den något söta smaken från rotfrukterna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2015

Rostade rotfrukter med mejram och pepparrotskräm

Ingredienser

4 portioner
4 morötter
300 g majrovor
450 g potatis (gärna Amandine)
1/2 tsk timjan
2 msk olja
salt och svartpeppar
1 rödlök
40 g ölkorv kabanoss
240 g minichorizo
240 g ostwurst eller salsiccia
1/2 kruka mejram

Kräm

1 1/2 msk riven pepparrot
250 g kvarg 0,1 %

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut ostwursten mot salsiccia. Använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ostwursten mot salsiccia. Byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Barnknep: skär respektive korv på olika sätt för att skilja dem åt. Om barnen har en favoritkorv blir det då lätt att plocka dessa från plåten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2750 KJ / 658 kCal
Fett 38 g
Salt 5.11 g
Kolhydrater 41 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden