Pumpapasta med basilika och chorizo

5
1
Pumpapasta med basilika och chorizo

Pumpapasta med basilika och chorizo är ett pastarecept där pumpan står i fokus. Tillsammans med sältan från de små chorizokorvarna och de fina smakerna av vitlök, olivolja, citronsaft och basilika, trivs pastan och pumpan väldigt väl och du har nu en fantastiskt god rätt att servera!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2014

Pumpapasta med basilika och chorizo

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta, gärna tagliatelle
1/2 butternutpumpa
1/2 knippe färsklök
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka basilika
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
salt och peppar
2 förp minichorizo (à 240 g)
65 g mangoldskott

Gör så här

För alla:
Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Lennart

2014-08-19

Helt OK smak, men den kändes lite trist och torr. Testade dagen efter med resterna att blanda korvbitarna med cremé fraiche. Blev mycket trevligare och "räddade" maträtten.

Näringsvärde per portion

Energi 2787 KJ / 667 kCal
Fett 36.2 g
Kolhydrater 57.1 g
Protein 25.8 g
Läs mer om näringsvärden