Pumpapasta med basilika och chorizo | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pumpapasta med basilika och chorizo

Pumpapasta med basilika och chorizo är ett pastarecept där pumpan står i fokus. Tillsammans med sältan från de små chorizokorvarna och de fina smakerna av vitlök, olivolja, citronsaft och basilika, trivs pastan och pumpan väldigt väl och du har nu en fantastiskt god rätt att servera!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär bort skalet från pumpan och gröp ur kärnhuset. Skär den sedan i små tärningar.
  3. Ansa och skiva lök och vitlök. Hacka basilikan.
  4. Stek pumpan i hälften av olivoljan och tillsätt sedan lök och vitlök. Fräs tills löken är mjuk. Blanda ner citronsaft och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek chorizon i resten av olivoljan i en stekpanna.
  6. Rör ner pumpafräset och mangoldskott i den nykokta pastan och servera med chorizon.

För alla:
Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna tagliatelle
  • 1/2 butternutpumpa
  • 1/2 knippe färsklök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar
  • 2 förp minichorizo (à 240 g)
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2787 kJ / 667 kCal