Pumpapasta med basilika och chorizo
Pumpapasta med basilika och chorizo är ett pastarecept där pumpan står i fokus. Tillsammans med sältan från de små chorizokorvarna och de fina smakerna av vitlök, olivolja, citronsaft och basilika, trivs pastan och pumpan väldigt väl och du har nu en fantastiskt god rätt att servera!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna tagliatelle
1/2 butternutpumpa
1/2 knippe färsklök
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka basilika
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
salt
peppar
2 förp minichorizo (à 240 g)
65 g mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2787 KJ / 667 kCal
Fett36.2 g
Kolhydrater57.1 g
Protein25.8 g
Kommentar
Helt OK smak, men den kändes lite trist och torr. Testade dagen efter med resterna att blanda korvbitarna med cremé fraiche. Blev mycket trevligare och "räddade" maträtten.
Lennart
2014-08-19