Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad chorizo med pumpa och salvia

Här serveras en smakrik rätt, nämligen chorizo med upplyftande och färgglad pumpa och potatis. Pumpans söta och milda karaktär får ett extra lyft när den ugnsrostas tillsammans med krossad vitlök och olivolja. Till det serveras frästa körsbärstomater och rödlök smaksatt med salvia.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Pumpa: Skala pumpan. Skär den och potatisen i mindre bitar och lägg i en ugnsäker form. Blanda det med skalad krossad vitlök och olivolja.  Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Choritzo: Lägg korven i formen och tillaga ytterligare ca 15 minuter.
  4. Lökfräs: Skala och skiva löken. Dela tomaterna i halvor. 
  5. Fräs löken mjuk i smöret i en stekpanna. Dra av pannan från plattan och rör ner vinägern och tomaterna. Strimla hälften av salvian och blanda ner i lökfräset. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera pumpan och potatisen med lökfräset och korven. Garnera med resten av salviabladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigr är rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Pumpa
  • 1/2 butternutpumpa (1/2 pumpa motsvarar ca 500 g )
  • 450 g potatis (gärna cecile)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Chorizo
  • 600 g färsk minichorizo
Lökfräs
  • 2 rödlökar
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk smör
  • 1 msk vinäger, gärna balsamvinäger
  • 1 kruka salvia
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2682 kJ / 641 kCal