Rostad chorizo med pumpa och salvia

16
0
Rostad chorizo med pumpa och salvia

Här serveras en smakrik rätt, nämligen chorizo med upplyftande och färgglad pumpa och potatis. Pumpans söta och milda karaktär får ett extra lyft när den ugnsrostas tillsammans med krossad vitlök och olivolja. Till det serveras frästa körsbärstomater och rödlök smaksatt med salvia.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2016

Rostad chorizo med pumpa och salvia

Ingredienser

4 portioner

Pumpa

1/2
butternutpumpa (1/2 pumpa motsvarar ca 500 g )
450 g
potatis (gärna cecile)
2
vitlöksklyftor
1 msk
olivolja
-
salt och peppar

Chorizo

600 g
färsk minichorizo

Lökfräs

2
rödlökar
250 g
körsbärstomater
1 msk
smör
1 msk
vinäger, gärna balsamvinäger
1
kruka salvia

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigr är rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2682 KJ / 641 kCal
Fett 42.3 g
Salt 5.83 g
Kolhydrater 37.1 g
Protein 25.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept