UNDER 45 MIN | Medel

Vegopytt med minichorizo och bakade tomater

En smidig pytt passar utmärkt som middag. Tillsammans med minichorizo och bakade tomater, samt hackad persilja och krispig babyspenat blir det en komplett måltid att njuta av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  2. Blanda pytten med oljan och krydda med salt och peppar. Skär tomaterna i halvor. Häll ut blandningen i långpannan, lägg på tomathalvor och korv. Rosta mitt i ugnen 10-15 minuter eller tills korvens innertemperatur är 72°C.
  3. Smaksätt gräddfilen med salt och peppar.
  4. Hacka persiljan och vänd ner den och babyspenaten i pytten.
  5. Servera pytten med gräddfilen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pytten.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp vegetarisk pytt (à 500 g)
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 4 tomater
  • 500 - ca 600 g färsk salsiccia eller minichorizo
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 65 g babyspenat

Näringsvärde
Per portion

Energi 3494 kJ / 837 kCal