Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Choritzopasta med zucchini och ruccola

Detta är ett recept du kommer vilja spara inför framtiden. En smakrik chorizogryta du enkelt gör på körsbärstomater, zucchini, persilja, rödlök och minichorizo kommer vara din räddning de dagar inspirationen inte riktigt vill infinna sig. Äts med kokt pasta och härligt pepprig ruccola!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Dela zucchinin på längden och skär den i halvmånar. Hacka persiljan. Skala och skiva löken.
  3. Fräs zucchini och lök i oljan i en stekpanna.
  4. Kläm ut färsen ur korvarna i pannan och stek ytterligare ett par minuter. Sänk värmen och tillsätt körsbärstomater och vatten. Låt sjuda ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar. Rör i persiljan.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera pastan med chorizosås och ruccola.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 zucchini (à 300 g)
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 rödlök
  • 1 tsk olja
  • 300 g färsk minichorizo (gärna hot)
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 2 port färsk pasta (gärna tonnarelli)
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3367 kJ / 790 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer