Choritzopasta med zucchini och ruccola
Detta är ett recept du kommer vilja spara inför framtiden. En smakrik chorizogryta du enkelt gör på körsbärstomater, zucchini, persilja, rödlök och minichorizo kommer vara din räddning de dagar inspirationen inte riktigt vill infinna sig. Äts med kokt pasta och härligt pepprig ruccola!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019
Ingredienser
2 portioner
1 zucchini (à 300 g)
1/2 kruka persilja
1/2 rödlök
1 tsk olja
300 g färsk minichorizo (gärna hot)
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 dl vatten
salt
peppar
2 port färsk pasta (gärna tonnarelli)
1/2 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3367 KJ / 790 kCal
Fett41 g
Salt5 g
Kolhydrater71 g
Protein32 g
Kommentarer
Bra recept för oss som odlar själva. Zucchini, tomat och persilja hämtar man i landet. Vill man göra rätten lite mer barnvänlig så får man byta till en mindre kryddstark korv. Jag brydde mig inte om att trycka ut färsen ur korven, gick lika bra att slanta den
Sara
2024-07-29Fyrdubblade receptet för att skapa matlådor. Det tog en rackarns lång tid att klämma ut alla chorizos. I övrigt rätt lättlagat men fick ett mycket ljummet mottagande av familjen. Det blev mycket matlåda över. Kommer inte att tillagas igen.
Johan
2019-09-11