Choritzopasta med zucchini och ruccola
Detta är ett recept du kommer vilja spara inför framtiden. En smakrik chorizogryta du enkelt gör på körsbärstomater, zucchini, persilja, rödlök och minichorizo kommer vara din räddning de dagar inspirationen inte riktigt vill infinna sig. Äts med kokt pasta och härligt pepprig ruccola!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019
Ingredienser
2 portioner
1 zucchini (à 300 g)
1/2 kruka persilja
1/2 rödlök
1 tsk olja
300 g färsk minichorizo (gärna hot)
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 dl vatten
salt
peppar
2 port färsk pasta (gärna tonnarelli)
1/2 påse rucola (à 65 g)
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3367 KJ / 790 kCal
Fett41 g
Salt5 g
Kolhydrater71 g
Protein32 g
Kommentar
Fyrdubblade receptet för att skapa matlådor. Det tog en rackarns lång tid att klämma ut alla chorizos. I övrigt rätt lättlagat men fick ett mycket ljummet mottagande av familjen. Det blev mycket matlåda över. Kommer inte att tillagas igen.
Johan
2019-09-11