Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mozzarellakorv med vitlöksspenat

Fylld falukorv är en riktig vardagsklassiker. Våga prova en ny variant med smak av medelhav som du får genom att fylla den med soltorkade tomater, vitlök, basilika och mozzarella! Vitlöksfräst bladspenat och färsk tomatpasta förstärker medelhavstemat.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala vitlöken. Grovhacka den ena klyftan, skär den andra i tunna skivor. Dela, kärna ur och grovhacka chilin. Strimla tomaterna. Plocka basilikan, spara några blad till garnering.
  3. Mixa grovhackad vitlök, chili, tomater, 2 msk av tomatoljan (för 4 portioner) och basilika till en slät röra. Skiva mozzarellan.
  4. Skär korven i cm–tjocka skivor men inte rakt igenom. Lägg i en ugnssäker form. Fördela röra och ost mellan korvskivorna.
  5. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills osten smält och fått lite färg. 
  6. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  7. Fräs spenat och skivad vitlök i smör i en stekpanna ca 1 minut. Salta och peppra. Garnera med basilikablad.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Använd laktosfri mozzarella eller ersätt den med t ex laktosfri salladsost. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt mozzarellan med tofu. Välj mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: Välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 10 soltorkad tomat i olja
  • 1 kruka basilika
  • 550 g falukorv
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 1 paket färsk bandpasta (gärna med tomat, à 250 g)
  • 200 g färsk spenat
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3461 kJ / 827 kCal