Mozzarellakorv med vitlöksspenat

10
1
Mozzarellakorv med vitlöksspenat

Fylld falukorv är en riktig vardagsklassiker. Våga prova en ny variant med smak av medelhav som du får genom att fylla den med soltorkade tomater, vitlök, basilika och mozzarella! Vitlöksfräst bladspenat och färsk tomatpasta förstärker medelhavstemat.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Mozzarellakorv med vitlöksspenat

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
10 soltorkad tomat i olja
1 kruka basilika
550 g falukorv
2 mozzarella (à 125 g)
1 paket färsk bandpasta (gärna med tomat, à 250 g)
200 g färsk spenat
1 msk smör
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Använd laktosfri mozzarella eller ersätt den med t ex laktosfri salladsost. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt mozzarellan med tofu. Välj mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: Välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Maria

2015-02-27

Den matkinkige 5-årige sonen gillade detta skarpt. Fast han tordes inte smaka på spenaten... så den fick jag ha för mig själv, hehe. Den var supergod!

Näringsvärde per portion

Energi 3461 KJ / 827 kCal
Fett 51 g
Salt 593 g
Kolhydrater 53 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden