Mozzarellakorv med vitlöksspenat
Fylld falukorv är en riktig vardagsklassiker. Våga prova en ny variant med smak av medelhav som du får genom att fylla den med soltorkade tomater, vitlök, basilika och mozzarella! Vitlöksfräst bladspenat och färsk tomatpasta förstärker medelhavstemat.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
10 soltorkad tomat i olja
1 kruka basilika
550 g falukorv
2 mozzarella (à 125 g)
1 paket färsk bandpasta (gärna med tomat, à 250 g)
200 g färsk spenat
1 msk smör
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3461 KJ / 827 kCal
Fett51 g
Salt5.93 g
Kolhydrater53 g
Protein36 g
Kommentarer
Mycket gott och lätt att tillaga!
Madelene
2023-07-09Den matkinkige 5-årige sonen gillade detta skarpt. Fast han tordes inte smaka på spenaten... så den fick jag ha för mig själv, hehe. Den var supergod!
Maria
2015-02-27