Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Ugnsbakad falukorv med pesto

Ugnsbakad falukorv, en riktig klassiker i köket. I detta recept har vi adderat pesto och vips har vi en något modernare variant. Korven snittas innan tomaterna fördelas jämt ut och peston breds över, toppa med ost och avsluta i ugnen. Busenkelt! Servera med fluffigt mos och krispig sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Potatismos: Skala potatisen, dela den i jämnstora mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. 
  3. Korv: Snitta korven i 1–2 cm tjocka skivor men skär inte ända ner, låt den hålla ihop nederst.
  4. Lägg korven i en ugnssäker form. Skölj och skiva tomaterna rätt tunt och fördela ut dem i snitten mellan korvskivorna. Bred peston över korven.
  5. Blanda ost och ströbröd. Strö det över korven. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Potatismos: Häll av vattnet och låt potatisen ånga av utan lock.
  7. Värm upp mjölken i en kastrull. Mosa potatisen med en potatisstöt eller vispa försiktigt sönder den med elvisp. Späd moset med mjölken. Krydda med salt och peppar.
  8. Skär salladen i bitar.
  9. Till servering: Servera falukorven med potatismos och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och peston.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Ingredienser

Portioner: 4
Potatismos
  • 900 g mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
Korv
  • ca 600 g falukorv
  • 2 tomater
  • 1/2 dl basilika pesto
  • 1/2 dl riven ost
  • 2 msk ströbröd
Till servering
  • 1/2 romansalladshuvud
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2921 kJ / 699 kCal