Ugnsbakad falukorv med pesto
Ugnsbakad falukorv, en riktig klassiker i köket. I detta recept har vi adderat pesto och vips har vi en något modernare variant. Korven snittas innan tomaterna fördelas jämt ut och peston breds över, toppa med ost och avsluta i ugnen. Busenkelt! Servera med fluffigt mos och krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
salt och peppar
Korv
ca 600 g falukorv
2 tomater
1/2 dl basilika pesto
1/2 dl riven ost
2 msk ströbröd
Till servering
1/2 romansalladshuvud
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven och peston.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2921 KJ / 699 kCal
Fett43 g
Salt5.13 g
Kolhydrater50 g
Protein25 g
Kommentarer
Pesto passade bra på korven. Helt okej maträtt som går fort att laga.
Jonatan
2020-10-04Mycket bra! Uteslöt ströbrödet. Tog 150 g riven ost. Tärnade en av tomaterna, hackade en halv lök och lade till pumpafrön som jag strösslade över och runt om falukorven.
Charlott
2020-09-28Ugnsbakadfalukorv är fint, men peston tillförde ingenting. Ta bort den så blir det bra.
Axel
2020-09-07