Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Falukorv- och grönsaksfräs

Falukorv och grönsaker till middag? Med detta recept blir falukorven och de frästa grönsakerna en ny och skön upplevelse tillsammans med lite pastasås. Servera falukorv- och grönsaksfräset med nykokt pasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skiva och strimla falukorven.
  2. Stek korvstrimlorna i olja i en stekpanna. Ta upp korven och låt rinna av på hushållspapper eller i en sil.
  3. Torka ur och hetta upp pannan igen med mild olivolja. Fräs grönsakerna mjuka i 5-6 minuter. Blanda ner korvstrimlorna. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Värm tomatsåsen. Lägg upp falukorvsblandningen och pastan på tallrikar. Skeda över tomatsåsen. Servera gärna med plommontomater i klyftor och färskt bröd. Avrunda med ett päron.

För alla

Kontrollera innehållet på falukorven. Innehåller gluten.
Gör glutenfri: Servera med glutenfri pasta. 

Tips

Strö eventuellt över riven parmesanost. Riv gärna färsk basilika över. Vill du ha ett fettsnålare alternativ, använd falukorv med lägre fetthalt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex penne
  • 400 g falukorv
  • 1 påse djupfyst grönsaksmix med oliver och paprika (à 400 g)
  • 1 burk pastasås med vitlök (à 420 g)
  • 1/2 msk olja
  • 1 msk mild olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3218 kJ / 767 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden