Ugnsfalu med oregano och zucchini
Här har vi en variant på ungsfalukorv med härliga smaker. Potatisen delas och kokas, medan den blir klar skivas falukorv, tomat, zucchini, lök och vitlök som sedan varvas i en ugnssäker form, toppas med ost och oregano och skjuts in i ugnen! Servera sedan ugnsfalukorven med fluffigt mos.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
550 g falukorv
1 zucchini
2 tomater
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 msk oregano
1 1/2 dl riven ost
2 dl mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2670 KJ / 645 kCal
Fett37 g
Salt3.72 g
Kolhydrater51 g
Protein24 g
Kommentarer
Supergott och gick hem hos hela familjen! Enkelt och smidigt att göra med!
Pernilla
2021-11-08Birgitta Jag följde Lars tips om lite grädde i botten av formnen o tog lite mera tomat. Lät formen stå ca 5 min längre också.
Birgitta
2021-08-02Häll lite grädde i formen, så blir det säkert bättre.
Lars
2014-11-14