Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsfalu med oregano och zucchini

Här har vi en variant på ungsfalukorv med härliga smaker. Potatisen delas och kokas, medan den blir klar skivas falukorv, tomat, zucchini, lök och vitlök som sedan varvas i en ugnssäker form, toppas med ost och oregano och skjuts in i ugnen! Servera sedan ugnsfalukorven med fluffigt mos.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala, dela och koka potatisen.
  3. Skär korv, zucchini och tomater i skivor. Skala och skiva lök och vitlök.
  4. Salta och peppra lite över tomaterna och zucchinin. Varva allt i en ugnssäker form och strö över oregano och två tredjedelar av osten. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Stöt potatisen och vispa ner varm mjölk och resten av osten. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera falukorven med moset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
  • 550 g falukorv
  • 1 zucchini
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1 msk oregano
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 2 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2670 kJ / 645 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer