Ugnsfalu med oregano och zucchini

49
4
Ugnsfalu med oregano och zucchini

Här har vi en variant på ungsfalukorv med härliga smaker. Potatisen delas och kokas, medan den blir klar skivas falukorv, tomat, zucchini, lök och vitlök som sedan varvas i en ugnssäker form, toppas med ost och oregano och skjuts in i ugnen! Servera sedan ugnsfalukorven med fluffigt mos.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2014

Ugnsfalu med oregano och zucchini

Ingredienser

4 portioner
900 g mjölig potatis
550 g falukorv
1 zucchini
2 tomater
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 msk oregano
1 1/2 dl riven ost
2 dl mjölk

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Pernilla

2021-11-08

Supergott och gick hem hos hela familjen! Enkelt och smidigt att göra med!

Birgitta

2021-08-02

Birgitta Jag följde Lars tips om lite grädde i botten av formnen o tog lite mera tomat. Lät formen stå ca 5 min längre också.

Lars

2014-11-14

Häll lite grädde i formen, så blir det säkert bättre.

Näringsvärde per portion

Energi 2670 KJ / 645 kCal
Fett 37 g
Salt 372 g
Kolhydrater 51 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden