Mozzarellagratinerad aubergine

72
6
Mozzarellagratinerad aubergine

En inspirerande och fantastisk god vegetarisk rätt där milda aubergineskivor, tillsammans med smakrik tomatsås, riven mozzarellaost och gyllene solroskärnor, ugnssteks och serveras med nykokt pasta och rivig ruccolasallad. Ett recept som båda mättar och värmer i höstmörkret!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016

Mozzarellagratinerad aubergine

Ingredienser

4 portioner
1
rödlök
2
vitlöksklyftor
1
kruka basilika
2 msk
olivolja
400 g
krossade tomater
1
tärning grönsaksbuljong
-
salt och peppar
2
auberginer
2
förp mozzarella (à 125 g)
1 dl
solroskärnor
4
port pasta gärna lumaconi
65 g
rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentarer

Solveig

11/12/2020

Jättegod! Men pastan känns inte helt nödvändig. Man blir mätt ändå!

Cecilia

9/21/2020

Mycket gott! Det här kommer jag att göra fler gånger!

Hanna

9/21/2020

Hade istället potatis i ugn först och sen la jag på resten! Supergott

Näringsvärde per portion

Energi 2575 KJ / 616 kCal
Fett 26 g
Salt 1.84 g
Kolhydrater 64 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept