Mozzarellagratinerad aubergine

82
9
Mozzarellagratinerad aubergine

En inspirerande och fantastisk god vegetarisk rätt där milda aubergineskivor, tillsammans med smakrik tomatsås, riven mozzarellaost och gyllene solroskärnor, ugnssteks och serveras med nykokt pasta och rivig ruccolasallad. Ett recept som båda mättar och värmer i höstmörkret!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016

Mozzarellagratinerad aubergine

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
salt och peppar
2 auberginer
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 dl solroskärnor
4 port pasta gärna lumaconi
65 g rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

82

Kommentarer

Anette

2022-06-29

Enkel och mycket god, men ska pröva mer tomatsås och en mozzarella nästa gång. Även att steka auberginen i ugnen när den ändå är på istället för flera omgångar i stekpanna.

Ulla

2021-09-07

Mycket gott, detta gör jag flera gånger.

Andrea

2021-07-06

Riktigt gott! Ny favorit!

Näringsvärde per portion

Energi 2575 KJ / 616 kCal
Fett 26 g
Salt 184 g
Kolhydrater 64 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden