Mozzarellagratinerad aubergine
En inspirerande och fantastisk god vegetarisk rätt där milda aubergineskivor, tillsammans med smakrik tomatsås, riven mozzarellaost och gyllene solroskärnor, ugnssteks och serveras med nykokt pasta och rivig ruccolasallad. Ett recept som båda mättar och värmer i höstmörkret!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
salt
peppar
2 auberginer
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 dl solroskärnor
4 port pasta gärna lumaconi
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2575 KJ / 616 kCal
Fett26 g
Salt1.84 g
Kolhydrater64 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott verkligen. Var inte så förtjust i aubergine tidigare och brukade byta till zucchini förr, men nu gjorde jag enligt receptet med aubergine och den var inte alls svampig. La den på skärbrädan och saltade innan den skulle stekas. Så att detta har jag redan hunnit göra 2 ggr😊. Kommer fortsätta att göra den.
Annikka
2024-08-05Enkel och mycket god, men ska pröva mer tomatsås och en mozzarella nästa gång. Även att steka auberginen i ugnen när den ändå är på istället för flera omgångar i stekpanna.
Anette
2022-06-29Mycket gott, detta gör jag flera gånger.
Ulla
2021-09-07