Mozzarellagratinerad aubergine

Betyg 3.7 av 5.
82 personer har röstat
9
Mozzarellagratinerad aubergine

En inspirerande och fantastisk god vegetarisk rätt där milda aubergineskivor, tillsammans med smakrik tomatsås, riven mozzarellaost och gyllene solroskärnor, ugnssteks och serveras med nykokt pasta och rivig ruccolasallad. Ett recept som båda mättar och värmer i höstmörkret!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016

Mozzarellagratinerad aubergine

Ingredienser

4 portioner
1   rödlök
2   vitlöksklyftor
1   kruka basilika
2 msk  olivolja
400 g  krossade tomater
1   tärning grönsaksbuljong
salt och peppar
2   auberginer
2   förp mozzarella (à 125 g)
1 dl  solroskärnor
4   port pasta gärna lumaconi
65 g  rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
82 personer har röstat

Kommentarer

Enkel och mycket god, men ska pröva mer tomatsås och en mozzarella nästa gång. Även att steka auberginen i ugnen när den ändå är på istället för flera omgångar i stekpanna.

Anette

2022-06-29

Mycket gott, detta gör jag flera gånger.

Ulla

2021-09-07

Riktigt gott! Ny favorit!

Andrea

2021-07-06

Näringsvärde per portion

Energi2575 KJ / 616 kCal
Fett26 g
Salt1.84 g
Kolhydrater64 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Mozzarellagratinerad aubergine med ajvaryoghurt
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Moussaka med mozzarella och zucchinisallad
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Auberginekompott
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kashk-e Bademjan - Aubergine- och valnötsröra
Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Auberginrulle med basilika och mozzarella
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Auberginerulle med mozzarella och prosciutto
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga