Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Auberginerulle med mozzarella och prosciutto

Plockmat när den är som bäst. Vitlöksstekt aubergine med prosciuttoskinka, mozzarella och basilika kan det bli bättre? Fantastiska italienska smaker som passar perfekt på buffén, som tilltugg till drinken eller varför inte som fredagsmys.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 buffé portioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär auberginen på längden i 12 tunna skivor, ca 3 mm tjocka.
  2.  Skär mozzarellan i klyftor.
  3. Pressa ner vitlöken i olivoljan. 
  4. Pensla vitlöksoljan på aubergineskivorna, salta och peppra. Stek dem i en stekpanna och låt svalna.
  5. Lägg en skinkskiva på varje aubergineskiva. Lägg sedan på mozzarella och några basilikablad och rulla ihop.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Ingredienser

Portioner: 6 buffé portioner
  • 1 aubergine
  • 1 förp mozzarella (à 125 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 12 skivor prosciutto
  • 1 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 764 kJ / 183 kCal