Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mozzarellagratinerad aubergine med ajvaryoghurt

En fylld aubergine med krämig mozzarella, bönor, rödlök och solroskärnor. Gratinera den i ugnen tills osten är helt smält och ät den tillsammans med en fräsch ajvaryoghurt, mjukt ris och en grön sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Aubergine: Skär auberginen på längden i (ca 2 centimeter) tjocka skivor. Stek dem i olivoljan i en stekpanna i omgångar och lägg över på en ugnsplåt. Salta och peppra.
  3. Skala och skiva löken. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  4. Bred ajvar på aubergineskivorna och toppa med bönor, lök och mozzarella riven i bitar. Strö över solroskärnorna. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Ajvaryoghurt: Hacka persiljan och blanda med yoghurt och ajvar. Smaka av med salt och peppar.
  7. Riv salladen i bitar.
  8. Servera auberginen med ris, ajvaryoghurt och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mozzarella och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
Aubergine
  • 2 auberginer
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 380 g kokta kidneybönor
  • 1/2 burk ajvar relish (à 350 g)
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 1 dl solroskärnor
  • 4 port ris
Ajvaryoghurt
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 burk ajvar relish (à 350 g)
Till servering
  • 1 kruksallad (gärna röd/grön)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3106 kJ / 742 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept