Mozzarellagratinerad aubergine med ajvaryoghurt

23
5
Mozzarellagratinerad aubergine med ajvaryoghurt

En fylld aubergine med krämig mozzarella, bönor, rödlök och solroskärnor. Gratinera den i ugnen tills osten är helt smält och ät den tillsammans med en fräsch ajvaryoghurt, mjukt ris och en grön sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017

Mozzarellagratinerad aubergine med ajvaryoghurt

Ingredienser

4 portioner

Aubergine

2 auberginer
2 msk olivolja
salt och peppar
1 rödlök
380 g kokta kidneybönor
1/2 burk ajvar relish (à 350 g)
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 dl solroskärnor
4 port ris

Ajvaryoghurt

1/2 kruka persilja
2 dl matyoghurt
1/2 burk ajvar relish (à 350 g)

Till servering

1 kruksallad (gärna röd/grön)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mozzarella och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Kristel

2021-11-03

Gott

Felicia

2021-05-02

Älskar denna rätt!!! Istället för att steka aubergineskivorna i panna brukar jag pensla dem med olja och steka på varmluft i ugnen i några minuter , tycker det är lite smidigare =)

Christina

2018-09-26

Gjorde en tweak på receptet och la till vitlök och gul lök med auberginen mm. Blandade också ner halloumi. Middagen blev mycket uppskattad!

Näringsvärde per portion

Energi 2914 KJ / 697 kCal
Fett 32 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 68 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden