Mozzarellagratinerad aubergine med ajvaryoghurt
En fylld aubergine med krämig mozzarella, bönor, rödlök och solroskärnor. Gratinera den i ugnen tills osten är helt smält och ät den tillsammans med en fräsch ajvaryoghurt, mjukt ris och en grön sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017
Ingredienser
4 portioner
Aubergine
2 auberginer
2 msk olivolja
salt
peppar
1 rödlök
380 g kokta kidneybönor
1/2 burk ajvar relish (à 350 g)
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 dl solroskärnor
4 port ris
Ajvaryoghurt
1/2 kruka persilja
2 dl matyoghurt
1/2 burk ajvar relish (à 350 g)
Till servering
1 kruksallad (gärna röd/grön)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2914 KJ / 697 kCal
Fett32 g
Salt3.8 g
Kolhydrater68 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott
Kristel
2021-11-03Älskar denna rätt!!! Istället för att steka aubergineskivorna i panna brukar jag pensla dem med olja och steka på varmluft i ugnen i några minuter , tycker det är lite smidigare =)
Felicia
2021-05-02Gjorde en tweak på receptet och la till vitlök och gul lök med auberginen mm. Blandade också ner halloumi. Middagen blev mycket uppskattad!
Christina
2018-09-26