En fylld aubergine med krämig mozzarella, bönor, rödlök och solroskärnor. Gratinera den i ugnen tills osten är helt smält och ät den tillsammans med en fräsch ajvaryoghurt, mjukt ris och en grön sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mozzarella och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott
Kristel
2021-11-03Älskar denna rätt!!! Istället för att steka aubergineskivorna i panna brukar jag pensla dem med olja och steka på varmluft i ugnen i några minuter , tycker det är lite smidigare =)
Felicia
2021-05-02Gjorde en tweak på receptet och la till vitlök och gul lök med auberginen mm. Blandade också ner halloumi. Middagen blev mycket uppskattad!
Christina
2018-09-26