Morotspizza

Denna smakrika och nyttiga pizza med morötter tillagar du relativt enkelt. Morotspizzan har en härlig och smakrik fyllning av bland annat krossade tomater, paprikapulver, vitlök och oregano.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1999

Ingredienser
3 portioner
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g olja (eller smör)
2 dl mjölk
Röra
4 morötter (4 st motsvarar ca 300 g)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 lagerblad
1 tsk socker
1/2 msk oregano
4 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag bytte ut en del ingredienser för att det skulle passa mig i smaken. Annan mjölk, mjöl och salt, inget socker och paprikapulver. Jag tillsatte majs och ananas på morotsröran. Kanongott..!!
Anette
2014-06-29