Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Morotspizza

Denna smakrika och nyttiga pizza med morötter tillagar du relativt enkelt. Morotspizzan har en härlig och smakrik fyllning av bland annat krossade tomater, paprikapulver, vitlök och oregano.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Börja med röran. Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs morötter, lök och vitlök i olja i en gryta i ca 4 minuter.
  3. Tillsätt tomater, salt, peppar, paprikapulver, lagerblad och socker. Låt sjuda i ca 15 minuter utan lock. Låt svalna.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Fördela smöret med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop en deg.
  5. Baka ut degen till en stor pizza, ca 30 cm i diameter. Bre morotsröran på pizzan. Strö på oregano och ost.
  6. Grädda pizzan mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Ingredienser

Portioner: 3
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g olja (eller smör)
  • 2 dl mjölk
Röra
  • 4 morötter (4 st motsvarar ca 300 g)
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk socker
  • 1/2 msk oregano
  • 4 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer