Morotspizza
Till alla pizzaälskare som vågar gå utanför sin comfort zone. Den här pizzan där man smugit ner rivna morötter i degen är en riktig succépizza. En tomatsås på bland annat krossade tomater, morötter, paprikapulver, vitlök och oregano kommer att få dina smaklökar att krulla sig på grund av så god.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1999
Ingredienser
4 portioner
Röra
3 morötter (à ca 100 g)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 förp krossade tomater (à 400 g)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
2 tsk torkad oregano
Pizzadeg
1 morot (à 100 g)
12 dl vetemjöl (12 dl motsvarar ca 720 g för 4 port)
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl olja
4 dl mjölk
1 tsk torkad oregano
150 g riven ost (ca 2 1/2 dl)
Till servering exempelvis:
lufttorkad skinka
burrata
färsk basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi4867 KJ / 1162 kCal
Fett45 g
Salt4.2 g
Kolhydrater152 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag bytte ut en del ingredienser för att det skulle passa mig i smaken. Annan mjölk, mjöl och salt, inget socker och paprikapulver. Jag tillsatte majs och ananas på morotsröran. Kanongott..!!
Anette
2014-06-29