Sparrisskinka på risbädd
Sparrisskinka på risbädd är en risrätt som smakar mycket bra. Den i skinka inlindade sparrisen lägger du på en bädd av ris och gratinerar i en sås av crème fraiche och ost. Skinkan ger en härlig sälta till riset och osten får fin färg i ugnen.
Ingredienser
4 portioner
3 dl basmatiris
5 dl vatten
1/2 tsk salt
2 burkar grön eller vit sparris (à 330 g)
200 g rökt skinka i tunna skivor
2 dl crème fraiche smaksatt med paprika och chili (13.5% fetthalt)
1 dl mjölk eller vatten
2 dl riven ost (max 17% fetthalt)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2382 KJ / 572 kCal
Fett13.6 g
Kommentarer
Underbart gott!
Marita
2014-10-14Det var väldigt gott, uppskattat även av minstingen. Nästa gång kommer jag att göra mer sås blev lite torrt.
Emma
2006-12-14Det var också gott med kassler istället för skinka. Kanske lite mer mättande?
Hans
2006-01-12