Sparrisskinka på risbädd

Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
6
Sparrisskinka på risbädd

Sparrisskinka på risbädd är en risrätt som smakar mycket bra. Den i skinka inlindade sparrisen lägger du på en bädd av ris och gratinerar i en sås av crème fraiche och ost. Skinkan ger en härlig sälta till riset och osten får fin färg i ugnen.

Sparrisskinka på risbädd

Ingredienser

4 portioner
3 dl  basmatiris
5 dl  vatten
1/2 tsk  salt
2   burkar grön eller vit sparris (à 330 g)
200 g  rökt skinka i tunna skivor
2 dl  crème fraiche smaksatt med paprika och chili (13.5% fetthalt)
1 dl  mjölk eller vatten
2 dl  riven ost (max 17% fetthalt)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Underbart gott!

Marita

2014-10-14

Det var väldigt gott, uppskattat även av minstingen. Nästa gång kommer jag att göra mer sås blev lite torrt.

Emma

2006-12-14

Det var också gott med kassler istället för skinka. Kanske lite mer mättande?

Hans

2006-01-12

Näringsvärde per portion

Energi2382 KJ / 572 kCal
Fett13.6 g

Testa liknande recept

Vit sparris med tryffelolja
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkrullar med sparris i pesto
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenat- och pestopasta med sardellsparris
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkgryta med aprikoser
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparris med serranoskinka och ostvinägrett
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wokad sparris med krämig polenta
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga