Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sparrisskinka på risbädd

Sparrisskinka på risbädd är en risrätt som smakar mycket bra. Den i skinka inlindade sparrisen lägger du på en bädd av ris och gratinerar i en sås av crème fraiche och ost. Skinkan ger en härlig sälta till riset och osten får fin färg i ugnen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i vatten med salt ca 12 minuter. Låt sparrisen rinna av.
  2. Lägg några sparrisar på varje skinkskiva och rulla ihop. Blanda crème fraichen med mjölk eller vatten. Fördela riset i en ugnssäker form och lägg skinkrullarna ovanpå. Häll på crème fraichen och strö över osten.
  3. Gratinera mitt i ugnen i 250°C, ca 10 minuter. Servera sparrisskinkan med en blandad sallad och bröd.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche som krydas med chili och paprika, använd laktosfri mjölk, använd lagrad ost fri från laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som kryddas chili och paprika, uteslut osten eller använd mjölkproteinfri ost, byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt.

Tips

Får du inte tag på smaksatt crème fraiche kan du själv smaksätta 2 dl lätt crème fraiche med 3 msk chilisås och 1-2 krm kajennpeppar (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 burkar grön eller vit sparris (à 330 g)
  • 200 g rökt skinka i tunna skivor
  • 2 dl crème fraiche smaksatt med paprika och chili (13.5% fetthalt)
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • 2 dl riven ost (max 17% fetthalt)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2382 kJ / 572 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden