Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pastagratäng med skinka

Pastagratäng med skinka är en värmande och mäktig pastarätt som inte går av för hackor! Blanda den nykokta pastan med broccoli, purjolök, skinka och ostsås och gratinera i ugnen ca 25 minuter, tills gratängen fått fin färg. Servera gärna med en fräsch sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, men korta ner koktiden ett par minuter.
  3. Skala stjälken på broccolin och skär i bitar. Skär resten av broccolin i buketter. Lägg i dem när det återstår 3 minuter av pastans koktid.
  4. Ansa och skär purjolöken i skivor. Stek dem mjuka i oljan.
  5. Vispa ihop ägg och mjölk med ostsåsen. Blanda pasta, broccoli, purjolök och skinka med ostsåsen och häll det i formen. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  6. Servera gärna gratängen med en sallad.

För alla

Rätten innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna penne
  • 250 g broccoli
  • 1/2 purjolök
  • 1 tsk olja
  • 5 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl pastasås (fyra ostar)
  • 2 förp strimlad rökt skinka (à 180 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2416 kJ / 578 kCal