Morotslasagne med fänkålssallad
Här är ett fräscht och vegetariskt recept på morotslasagne med fänkålssallad. Lasagnen blir otroligt saftig och får en härlig konsistens med djupa smaker och tillsammans med fänkålssalladen har du en fullständig och utomordentligt god middag!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011
Ingredienser
4 portioner
300 g morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1 dl chilisås (av ketchuptyp)
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
2 dl lätt crème fraiche
ca 300 g färska lasagneplattor
ca 2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
3 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk flingsalt
Fänkålssallad
1 liten fänkål
1 rödlök
1/2 förp vita bönor (à 400 g)
1 kruka koriander
rivet skal av 1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2628 KJ / 628 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater62 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott!
Kerstin
2021-04-21Riktigt god. Har lagat den flera gånger och gillar den starkt! Blir riktigt saftig, precis som de beskriver receptet.
Sandra
2019-02-22