Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Getostlasagne

Förgyll din vardagsmiddag med den här förtjusande getostlasagnen. Soltorkade tomater blandas ihop med en kladdig röra gjord på syrlig crème fraiche, getost och timjan. Röran tillsammans med lasagneplattorna blir en utmärkt kombination.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Förväll de soltorkade tomaterna hastigt i lättsaltat vatten. Finhacka de avsvalnade tomaterna.
  3. Blanda crème fraiche och getost tills det blir slätt. Tillsätt timjan tillsammans med mathacket. Krydda med salt och peppar. Smaka av. Späd med mjölken.
  4. Varva med lasagneplattor och ostkrämen i en form. Avsluta med ostkräm. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

För alla

Gör glutenfritt: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, mjölk, och laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor. Känsliga allergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g soltorkade tomater
  • 3 dl lätt crème fraiche
  • 100 g getost (chèvre)
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 200 g färska lasagneplattor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1664 kJ / 398 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept