Getostlasagne

17
4
Getostlasagne

Förgyll din vardagsmiddag med den här förtjusande getostlasagnen. Soltorkade tomater blandas ihop med en kladdig röra gjord på syrlig crème fraiche, getost och timjan. Röran tillsammans med lasagneplattorna blir en utmärkt kombination.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Getostlasagne

Ingredienser

4 portioner
100 g soltorkade tomater
3 dl lätt crème fraiche
100 g getost (chèvre)
2 msk hackad färsk timjan
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 1/2 dl mjölk
200 g färska lasagneplattor

För alla

Gör glutenfritt: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, mjölk, och laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor. Känsliga allergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Sofia

2021-01-18

Hej! Skulle jag kunna konstruera lasagnen dagen innan, plasta in & ställa in i kylen över natten, för att sedan grädda den dagen efter innan middagen? Tänker så att plattorna inte hinner bli för 'blöta' och att lasagnen blir torr. Tack för fina recept!

Charlotta

2009-01-19

Denna anrättning är suveränt god och passar perfekt till lammstek och en god rödvinssås.

Henrik

2007-11-19

Himmelskt gott!! Ännu ett tips; skiva 1 cm tjocka skivor fläskfilé och bryn dem lätt. Sedan varva ner dem i lasangen. Supergott!!

Näringsvärde per portion

Energi 1664 KJ / 398 kCal
Fett 26 g
Salt 4 g
Kolhydrater 23 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden