Getostlasagne
Förgyll din vardagsmiddag med den här förtjusande getostlasagnen. Soltorkade tomater blandas ihop med en kladdig röra gjord på syrlig crème fraiche, getost och timjan. Röran tillsammans med lasagneplattorna blir en utmärkt kombination.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005
Ingredienser
4 portioner
100 g strimlade soltorkade tomater i olja
3 dl lätt crème fraiche
100 g getost (chèvre)
2 msk hackad färsk timjan
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 1/2 dl mjölk
200 g färska lasagneplattor
Serveringsförslag
lammstek (se länk i steg 5)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1664 KJ / 398 kCal
Fett26 g
Salt4 g
Kolhydrater23 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakar för lite. Antingen blir den för lös liksom vattning eller så stannar den sig nästan som äggstanning. Prövat laga två gånger men blir inte bra
Sofie
2023-01-23Hej Sofie! Trist att höra at du tyckte att den inte smakade så mycket, testa att smaka av med lite extra kryddor nästa gång. Lasagne brukar "sätta sig" när den har fått svalna lite, var din lasagne fortfarande lös efter att den hade fått svalna? 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-01-23Hej! Skulle jag kunna konstruera lasagnen dagen innan, plasta in & ställa in i kylen över natten, för att sedan grädda den dagen efter innan middagen? Tänker så att plattorna inte hinner bli för 'blöta' och att lasagnen blir torr. Tack för fina recept!
Sofia
2021-01-18Denna anrättning är suveränt god och passar perfekt till lammstek och en god rödvinssås.
Charlotta
2009-01-19